Δύο ασκήσεις που βοηθούν να απαλλαγείς απο το φούσκωμα

Το φούσκωμα που αισθάνεσαι μετά το φαγητό σίγουρα είναι πολύ ενοχλητικό και πολλές φορές μπορεί να διαρκέσει μέχρι και ώρες.

Αυτό συμβαίνει για τον προφανή λόγο, ότι η διαδικασία της πέψης καθυστέρησε να ξεκινήσει αφού παρόλο που ένιωθες χορτάτη, συνέχισες τα τσιμπολογήματα.

Δοκίμασε τις παρακάτω απλές ασκήσεις που αποδεδειγμένα καταπολεμούν άμεσα το φούσκωμα.

Γιόγκα

Όταν προσπαθείς να συνέλθεις από το food coma, το μόνο που δεν θέλεις είναι οι έντονες και δυναμικές κινήσεις. Για αυτό επίλεξε τις παρακάτω δύο πρακτικές γιόγκα, οι οποίες θα σε βοηθήσουν με ομαλές κινήσεις να νιώσεις ξανά φυσιολογικά.

Η πρώτη είναι η στάση sukhasana:

Αφού έχεις φουσκώσει από το φαγητό, κάθισε αναπαύτηκα σταυροπόδι στο πάτωμα ή πάνω σε ένα μαξιλάρι γιόγκα. Τοποθέτησε τα χέρια πάνω στα γόνατα σου και τράβηξε προς τα έξω το στομάχι. Σήκωσε το στήθος ψηλά, κυλώντας τους ώμους πάνω, πίσω, κάτω. Κλείσε τα μάτια για 1 – 2 λεπτά.

Η δεύτερη είναι η στάση anuloma viloma:

Ξεκίνα από την θέση sukhasana. Τοποθέτησε το αριστερό χέρι πάνω στο αριστερό γόνατο και άνοιξε την παλάμη σου να κοιτάζει προς τα πάνω. Με τον δεξιό αντίχειρα κλείσε το δεξί ρουθούνι, τοποθετώντας τον στο πλαϊνό μέρος της μύτης. Πάρε μια βαθιά ανάσα από το αριστερό ρουθούνι. Στην κορυφή της αναπνοής, κλείσε και το αριστερό ρουθούνι με τον παράμεσο σου. Κάνε μια σύντομη παύση και εξέπνευσε από το δεξί ρουθούνι. Δοκίμασε το εναλλάξ δύο έως τρεις φορές.

Περπάτημα

Ένας εύκολος τρόπος να διευκολύνεις την διαδικασία της πέψης είναι να βγεις έξω για έναν μικρό περίπατο. Δεν χρειάζεται ούτε να διανύσεις χιλιόμετρα πολλά, ούτε να εξαντλήσεις τον οργανισμό σου. Μια μικρή βόλτα μέχρι το διπλανό τετράγωνο θα σε κάνει αμέσως καλύτερα. Σχετική έρευνα έχει αποδείξει ότι το περπάτημα μπορεί να βοηθήσει στην επιτάχυνση του χρόνου που χρειάζεται για να μετακινηθεί η τροφή από το στομάχι στο λεπτό έντερο. Ενώ η ταχύτερη πέψη έχει συνδεθεί με χαμηλότερα ποσοστά συμπτωμάτων καούρας και παλινδρόμησης γαστρικών υγρών.

Διαβάστε επίσης