Διατροφής για αποτοξίνωση μετά το Πάσχα

To Πάσχα πέρασε και μαζί με αυτό και η «περίοδος χάριτος». Μπαίνουμε λοιπόν δυναμικά στην τελική ευθεία για την καλοκαιρινή περίοδο.

O οργανισμός έχει τη δική του αποτοξινωτική ικανότητα, αλλά αυτό που μπορείς να κάνεις για να τον βοηθήσεις είναι να περιορίσεις τα ζωικά λιπαρά και να μειώσεις την κατανάλωση αλκοόλ και γλυκών.  Απομάκρυνε από το σπίτι όλα τα γλυκίσματα που έχουν περισσέψει για να αποφύγεις τις παρασπονδίες!

Είναι πολύ πιθανό μετά από τις υπερβολές του σαββατοκύριακου να αισθάνεσαι πρησμένη. 

Αυτό το αίσθημα οφείλεται σε κατακράτηση υγρών και διορθώνεται χρησιμοποιώντας λιγότερο αλάτι στο φαγητό και με αύξηση της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών που είναι πλούσια σε κάλιο!

Μην ξεχάσεις επίσης, να ενυδατώσεις το σώμα σου, καθώς η αφυδάτωση προκαλεί αίσθημα κόπωσης.

Οδηγίες για αποτοξίνωση: 

  • Xρησιμοποίησε αλάτι με λιγότερο νάτριο ή αλάτι Ιμαλαΐων
  • H ποσότητα της κάθε σαλάτας είναι ένα βαθύ πιάτο και σε αυτήν μπορείς να χρησιμοποιήσεις 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, μυρωδικά, λεμόνι, ξύδι
  • Οι ποσότητες αφορούν τα τρόφιμα μαγειρεμένα
  • Προσπάθησε να καταναλώνεις τα γεύματα κάθε 3 ώρες περίπου
  • Πίνε νερό (30 ml/kg σωματικού βάρους)
  • Καθημερινά μπορείς να πίνεις 2 ποτήρια καφέ, τσάι ή κακάο στα οποία καλό είναι να βάζεις υποκατάστατο ζάχαρης
  • Αύξησε όσο μπορείς τη φυσική σου δραστηριότητα
  • Μην καταναλώσεις αλκοόλ μέχρι το σ/κ, τότε μπορείς να πιεις 1-2 ποτήρια κρασί
  • 1 φρούτο = 1 μήλο, 1 πορτοκάλι, 1 αχλάδι, 1 ακτινίδιο, 5 φράουλες, 2 μανταρίνια, ½ μπανάνα, 3 φέτες ανανά

Διαβάστε επίσης