Ποιά ειναι η καλύτερη ώρα για γυμναστική;

Όλα αυτά τα χρόνια λοιπόν, ακούμε και διαβάζουμε διάφορες θεωρίες για το ποια είναι η ιδανική ώρα για γυμναστική. Πρωινή ή απογευματινή; Απογευματινή ή πρωινή; Ποια ώρα σου δίνει καλύτερα αποτελέσματα και πότε χάνεις τον χρόνο σου;

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Scandinavian Journal of Medicine&Science in Sports, ανέλυσε 6.000 ανθρώπους που είχαν πάρει ήδη μέρος σε μία έρευνα υγείας. Τους έβαλαν έναν ανιχνευτή άσκησης για 2 εβδομάδες και κατέληξαν στο εξής. Η πρωινή γυμναστική είχε περισσότερη διάρκεια. Οι γυναίκες περπατούσαν 20 λεπτά περισσότερο και οι άντρες μισή ώρα, συγκριτικά με εκείνους που γυμνάζονταν το απόγευμα.

Γιατί γυμνάζεσαι περισσότερο το πρωί

Η επικεφαλής της έρευνας Laura Nauha είπε στους New York Times ότι υπάρχει εξήγηση. Η έλλειψη ύπνου στους βραδινούς τύπους, τους κάνει να κουράζονται περισσότερο όσο περνά η μέρα, επομένως το απόγευμα δεν μπορείς να τα δώσεις όλα. Επίσης δεν έχουν ίσως τον χρόνο να αφιερώσουν περισσότερη ώρα, ειδικά αν τα γυμναστήρια κλείνουν νωρίς. «Οι βραδινοί τύποι χρειάζεται να προσπαθήσουν περισσότερο ώστε να έχουν αποτελέσματα».

Πρωινή γυμναστική ή τίποτα;

Οι ειδικοί θεωρούν ότι το πρωί θα γυμναστείς περισσότερο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι άλλες επιλογές δεν είναι καλές. Εφόσον κινείσαι και δεν είσαι ξάπλα όλη μέρα, η ώρα δεν παίζει σπουδαίο ρόλο. Το θέμα είναι να ακούς το σώμα και τους ρυθμούς του και όχι να το αναγκάζεις να σηκώνεται χαράματα, αν δεν το αντέχεις. Δεν έχεις δικαιολογίες λοιπόν. Και το βράδυ κάνει τη δουλειά του.

Διαβάστε επίσης