Στο Vanisko δεν υπάρχουν πελάτες, αλλά φίλοι κι επισκέπτες που έρχονται και ξανάρχονται για την οικογενειακή ατμόσφαιρα

Στη δυτική πλευρά του Ηρακλείου, σε απόσταση 3.5 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης, 8 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο και 4.5 χιλιόμετρα από το λιμάνι είναι χτισμένο το ξενοδοχείο Vanisko. Απέχει μερικές 10άδες μέτρα από την απέραντη παραλία της Αμμουδάρας. Όποιος μπει στην ιστοσελίδα του ξενοδοχείου θα διαβάσει για τα 100 δωμάτια που διαθέτει, για τις υπηρεσίες που προσφέρει και κάθε τι που παραπέμπει στην ενημέρωση του υποψήφιου πελάτη. Πρόκειται, όμως, μόνο για όσα αποτυπώνονται στο χαρτί ή, στο διαδίκτυο. 

Το Vanisκο, όμως, διαθέτει κάτι που δεν μπορεί να το αντιληφθεί κάποιος από μακριά. Είναι η οικογενειακή ατμόσφαιρα. Είναι η ανοιχτή καρδιά όλων όσων ασχολούνται με το ξενοδοχείο. Ο Νίκος, ο Κωστής, η Βαγγελιώ, ο Σάββας, η Αντιόπη, όλα τα μέλη της οικογένειας Αγιομυργιανάκη συμπεριφέρονται σε όλους λες και είναι επισκέπτες στο σπίτι τους. Λες και έχουν διοργανώσει μία φιλική μάζωξη. Είτε μιλάμε για φοιτητές, είτε για πολιτικούς, στο Vanisko τους αντιμετωπίζουν πρωτίστως ως φίλους, για να μην πούμε ως συγγενείς. Συμπεριφορά και νοοτροπία που παραπέμπει στα βάθη του χρόνου και αναδεικνύει την ξακουστή κρητική φιλοξενία. Έτσι, έμαθαν από τους πατεράδες τους, τον Γιώργο που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή και τον Μιχάλη.

Κι όλα αυτά, χωρίς την παραμικρή ατέλεια στις υπηρεσίες. Οικογενειακή ατμόσφαιρα, αλλά με απόλυτο επαγγελματισμό. Με απέραντο σεβασμό σε οποιονδήποτε φτάσει στις παρυφές του Ηρακλείου και επιλέξει για διαμονή την Αμμουδάρα.

Αν δεν περάσει κάποιος το κατώφλι του Vanisko, δύσκολα θα αντιληφθεί τι ακριβώς εννοούμε. Αν, όμως, επισκεφτεί το ξενοδοχείο, δεν θα θέλει να πάει αλλού. Όπως ο Γιώργος από την Κοζάνη. Κατέβηκε στην Κρήτη μετά από 12 χρόνια και όταν του είπαν από την εργασία του, που θα έμενε, εκείνος ζήτησε να του αλλάξουν ξενοδοχείο και να του κλείσουν στο Vanisko διότι “τα παιδιά ήταν καταπληκτικά την προηγούμενη φορά που είχα έρθει”. 

Η συμπεριφορά και η νοοτροπία των ιδιοκτητών έχει περάσει και στους συνεργάτες. Διότι έτσι αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους. Από τον διευθυντή Μιχάλη Χατζηγιακουμή έως τον Γιώργο στην κουζίνα, από τον Γιάννη και τον Παναγιώτη στη reception έως τη Βαγγελιώ στο μπαρ, αλλά και τα κορίτσια στην καθαριότητα, όλοι τους κοιτούν τους επισκέπτες στα μάτια. Με καθαρότητα. Ίσως επειδή δεν τους βλέπουν ως πελάτες. 

Άρα, όποιος αναχωρεί από το Vanisko, δεν λέει “αντίο”, αλλά “εις το επανειδείν”. Διότι σίγουρα, κάποια στιγμή θα επιστρέψει.

https://vanisko.gr/el/

Διαβάστε επίσης