Ελένη Δημοπούλου: «Οι σταυροί που πήραμε στις εκλογές της 21ης Μαΐου οφείλονται στην απήχηση και την αποδοχή που έχουν οι θέσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου»

Την ώρα που κάποια ΜΜΕ, υποκινούμενα από πολιτικά συμφέροντα, επιχειρούν να ανακόψουν την πορεία της Πλεύσης Ελευθερίας προς τη βουλή, ολοένα και περισσότερα στελέχη του κινήματος στέκονται στο πλευρό της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Ελένη Δημοπούλου, η 2η σε σταυρούς στην Α’ Αθήνας κατά τις εκλογές της 21ης Μαΐου.  Με μία ανάρτηση στο FaceBook εξέφρασε την εμπιστοσύνη της στην επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας και, μάλιστα, επιχειρηματολόγησε για την ορθότητα των αποφάσεων που έχει πάρει η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Επίσης, η Ελένη Δημοπούλου υπογράμμισε τους αγώνες που έχει δώσει ο Διαμαντής Καραναστάσης στην πρώτη του κινήματος από την ίδρυση της Πλεύσης Ελευθερίας.

«Καλημέρα σας!

Είμαι η Ελένη Δημοπούλου, υποψήφια Α Αθηνών και στις εκλογές τις 21/05/2023 βγήκα δεύτερη σε σταυρούς, με πρώτη την αρχηγό μας.

Ακούω και διαβάζω όλα αυτά που έχουν συμβεί από προχτές και πραγματικά θλίβομαι. Στην Πλεύση Ελευθερίας βρεθήκαμε όχι για να διεκδικήσουμε θέσεις και αξιώματα, αλλά για να βοηθήσουμε όπως ο καθένας μπορεί, στην υλοποίηση των αρχών της ιδρυτικής διακήρυξης του κινήματός μας και να δώσουμε Ζωή στη Βουλή. Για να υπερασπιστούμε τους πολίτες, όπως μόνο η Ζωή ξέρει να κάνει και κάνει ανιδιοτελώς και αφιλοκερδώς όλα αυτά τα χρόνια και όπως μόνο η Πλεύση Ελευθερίας θα κάνει.

Αυτό λέμε σε όλους τους τόνους.

Είναι σαφές πως οι σταυροί που λάβαμε, πέραν της προσωπικής μας προσπάθειας και αγώνα, οφείλονται στο όνομα της αρχηγού μας και στην απήχηση που έχουν οι θέσεις και η δράση της στην κοινωνία.  Το ξέρουμε όλες και όλοι και για αυτό τη στηρίζουμε.

Επίσης είναι δεδομένο ότι κάποιες υποψηφιότητες ευνοήθηκαν για λόγους αλφαβήτου. Είναι πάνω από προφανές. Όλοι κι όλες το γνωρίζουμε αυτό και έτσι συμβαίνει όταν ο κόσμος δεν γνωρίζει ακόμη τα πρόσωπα ενός κινήματος και η ηγεσία δεν δίνει “γραμμή”, όπως γίνεται στα συστημικά κόμματα.

Ήταν επίσης σαφές και γνωστό όχι μόνο σε εμένα αλλά σε όλους κι όλες τους υπόλοιπους συνυποψήφιους, πως οι ανακατατάξεις των ονομάτων στις δεύτερες εκλογές θα γινόταν μέσω ενός ευρύτερου κεντρικού πολιτικού σχεδιασμού, που θα εξυπηρετούσε την καλύτερη εκπροσώπηση του κινήματός μας και αυτό ήταν γνωστό σε όλους μας εκ των προτέρων και είχαμε συμφωνήσει. Ειπώθηκε άλλωστε ξεκάθαρα και στην τελευταία συνάντηση υποψηφίων στις 29/5, στην οποία δόθηκε ελεύθερα ο λόγος σε όλους, και κανείς δεν έφερε αντίρρηση ούτε κατέθεσε άλλη πρόταση. Επίσης όλοι μας γνωρίζουμε πως η κατάταξη των υποψηφίων στις λίστες των ψηφοδελτίων είναι από τον νόμο δικαίωμα της αρχηγού.  Όμως πέραν του ότι όλοι γνωρίζουμε αυτό το δικαίωμα, όλοι εγκρίναμε τον τρόπο που μας ενημέρωσε η Ζωή ότι θα προχωρούσε στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων και κανείς δεν διατύπωσε την παραμικρή αντίρρηση ή επιφύλαξη. Είναι λοιπόν τεράστια και πολύ δυσάρεστη έκπληξη να βλέπω ανθρώπους που γνώριζαν, ενέκριναν, συμφώνησαν, δεν επιφυλάχθηκαν για τίποτε, σήμερα να λένε ότι τους “πρόδωσε” ή τους “εξαπάτησε” η Ζωή. Η Ζωή είναι γνωστή για την ντομπροσύνη και τη συνέπειά της.  Και αν οποιοσδήποτε είχε εκφράσει αντίρρηση ή καταθέσει άλλη πρόταση, είναι σίγουρο ότι τουλάχιστον θα το είχε συζητήσει ή θα είχε απαντήσει. Όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ. Αν ήταν τόσο απαράδεκτος ο τρόπος κατάρτισης των ψηφοδελτίων, θα έπρεπε εκείνοι που τώρα αντιδρούν να το έχουν εκφράσει τότε. Αντιθέτως, δεν το είπαν ποτέ, αλλά βγήκαν εκ των υστέρων στα ΜΜΕ κ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μόνον…

Από πλευράς της Ζωής Κωνσταντοπούλου όλα έγιναν στο φως, με απόλυτη διαφάνεια. Είχε ακόμη και σε δημόσιες συνεντεύξεις δηλώσει από την αρχή πώς θα προχωρούσαμε. Η επίθεση που γίνεται είναι βαθιά ανήθικη γιατί στηρίζεται σε ψέματα.

Προσωπικά όχι μόνο δεν θίγομαι από την επιλογή του Διαμαντή Καραναστάση στην δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου της Ά Αθηνών πάνω από εμένα, αλλά την στηρίζω ολόψυχα, γνωρίζοντας τον αγώνα που δίνει ο Διαμαντής για την Πλεύση Ελευθερίας εδώ και 7 χρόνια, από την πρώτη μέρα που ιδρύθηκε.

Παραμένω με όλες μου τις δυνάμεις στις επάλξεις μέχρι ο αγώνας μας να δικαιωθεί και πιστεύω πως θα πράξουμε όλοι το ίδιο. Καλή δύναμη σε όλους», έγραψε η Ελένη Δημοπούλου.

Διαβάστε επίσης