Νικόλ Ελευθεριάδου: Η γεμάτη τίτλους και μετάλλια πορεία της πολίστριας που έστειλε την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς – Βίντεο, φωτογραφίες

Τα μετάλλια με την Εθνική Ελλάδας, η σπουδαία καριέρα στον Ολυμπιακό και ο προπονητής που την πίστεψε και την καθιέρωσε.

Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών της Ελλάδας επέστρεψε στην Αθήνα από την Ολλανδία έχοντας στις αποσκευές της το χάλκινο μετάλλιο από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αλλά και το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024. Με ένα… σμπάρο δύο τρυγόνια, όπως λέει ο θυμόσοφος λαός. Η Ελλάδα μετά από 16 χρόνια επιστρέφει στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα κορίτσια κάνουν ήδη όνειρα για διάκριση στο Παρίσι.

ΕΡΤ – Απόσπασμα Αγώνα Ελλάδα – Ιταλία
Ν.Ελευθεριάδου – Συνέντευξη ΕΡΤ1

Γιατί όχι και για μετάλλιο; Το 2004 το πόλο γυναικών έδωσε στην Ελλάδα το πρώτο μετάλλιο της σε ομαδικό άθλημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ελάχιστα κορίτσια της σημερινής ομάδας, θυμούνται εκείνες τις στιγμές, αφού ή δεν είχαν γεννηθεί ή ήταν πολύ μικρές.

ΕΡΤ – Αποσπάσματα Αγώνα Ελλάδα – Γαλλία
ΕΡΤ – Απόσπασμα Αγώνα Ολλανδία – Ελλάδα

Ένα από αυτά τα κορίτσια είναι και η Νικόλ Ελευθεριάδου. Η 25χρονη διεθνής αμυντικός που έχει “καυτό” χέρι και σκοράρει όταν η μπάλα ζυγίζει 100 κιλά σκόραρε στον μικρό τελικό με την Ιταλία και έστειλε την Ελλάδα στο Παρίσι και στο βάθρο.

Η πολίστρια του Ολυμπιακού με σουτ – δυναμίτη έκανε το 7-6 και έγραψε το όνομά της με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ελληνικού πόλο. Ποια είναι όμως η Νικόλ Ελευθεριάδου;

Είναι ίσως η σημαντικότερη πολίστρια της γενιάς της η οποία παίζει και ως αμυντικός αλλά και ως περιφερειακός. Ξεκίνησε να παίζει πόλο στη Γλυφάδα και ήταν παράλληλα μέλος των μικρών εθνικών ομάδων.

Έχει κατακτήσει δυο Ευρωπαϊκά

Πρωταθλήματα με την Εθνική Νέων Γυναικών το 2014 στην Όστια και το 2013 με την Εθνική Νεανίδων στην Κωνσταντινούπολη ενώ το 2015 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με τις Νεάνιδες στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού.

Το μεγάλο βήμα στην καριέρα της το έκανε με τη μεταγραφή της στον Ολυμπιακό τον Αύγουστο του 2015. Ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει το Τσάμπιονς Λιγκ στον Πειραιά και ο Χάρης Παυλίδης την επέλεξε για να γίνει μέλος της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Ο Χάρης Παυλίδης ήταν ο προπονητής που πίστεψε όσο κανείς άλλος στο ταλέντο της και την πήρε στον Ολυμπιακό. Μέσα σε λίγους μήνες η Νικόλ Ελευθεριάδου κέρδιζε το Σούπερ Καπ Ευρώπης που ήταν ο πρώτος τίτλος της με τη νέα της ομάδα.

Όλοι στον Ολυμπιακό κατάλαβαν ότι είναι ένα κορίτσι που δουλεύει σκληρά, παλεύει για την ομάδα, βάζει ψηλά τον πήχη και θέλει πάντα να κερδίζει.

«Είναι ένα τεράστιο βήμα για την προσωπική μου καριέρα και πιστεύω ότι αυτό έπρεπε να κάνω. Να έρθω στον Ολυμπιακό που είναι τεράστιος σύλλογος έτσι ώστε να βελτιωθώ και να προσπαθήσω για το καλύτερο. Λόγω της γνωριμίας μου με τις συμπαίκτριες μου από την Εθνική ομάδα, θα αφομοιωθώ γρήγορα στην ομάδα και θα με βοηθήσουν να βελτιωθώ και να γίνω καλύτερη» είχε πει όταν μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό και μετά από 9 χρόνια νιώθει απόλυτα δικαιωμένη.

Με την ομάδα του Πειραιά κέρδισε το Τσάμπιονς Λιγκ το 2021 και το 2022. Κατέκτησε 3 Σούπερ Καπ Ευρώπης. Επιπλέον 8 πρωταθλήματα Ελλάδος, 5 Κύπελλα και 1 Σούπερ Καπ Ελλάδος. Το 2022 κέρδισε 4 τίτλους!

Από τον πρώτο καιρό έγινε βασικό γρανάζι του Ολυμπιακού και “καθάριζε” παιχνίδια σε άμυνα και επίθεση. Παράλληλα ήταν βασικό μέλος της Εθνικής πόλο. Το 2018 στη Βαρκελώνη κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και το 2024 στο Αϊντχόφεν το χάλκινο στην ίδια διοργάνωση.

Όνειρό της από παιδί ήταν η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τώρα που με δικό της γκολ θα γίνει πραγματικότητα θέλει και μετάλλιο. Η Νικόλ Ελευθεριάδου είναι από τα καλά παιδιά του χώρου που μέσα στο νερό δίνει τρομερές μάχες. Τρώει και δίνει ξύλο αφού αυτή είναι η φύση του αθλήματος.

Κάνει παρέα με τις πολίστριες Ελένη Ξενάκη και Σταυρούλα Δουρέκα. Της αρέσει η ξένη μουσική, τα ταξίδια και λατρεύει το καλοκαίρι. Της αρέσει πολύ το σπανακόρυζο και αποφεύγει το κόκκινο κρέας.

Θα φάει ένα καλό πρωϊνό με super foods και στο μεσημεριανό της έχει πάντα λαχανικά (πολλά λαχανικά) που τα συνοδεύει με ψάρι ή αυγά και κάποιους υδατάνθρακες (ρύζι ή μαρακόνια ολικής άλεσης).

Πριν από την προπόνηση θα φάει ένα σνακ θα ακολουθήσει το βραδυνό και σίγουρα στο μενού υπάρχουν και πολυβιταμίνες. Μπορεί το πόλο να είναι ερασιτεχνικό στην Ελλάδα αλλά η Νικόλ και οι συμπαίκτριές της κάνουν 4 ώρες προπόνηση (πισίνα και γυμναστήριο) την ημέρα.

Πίσω από τις επιτυχίες υπάρχουν ατελειώτες ώρες δουλειές και πολλές στερήσεις. Κρατάει χαμηλούς τόνους στην προσωπική της ζωή αλλά δεν κρύβει την σχέση της με τον πρώην μπασκετμπολίστα του Ολυμπιακού και νυν των Σακραμέντο Κινγκς, Σάσα Βεζένκοβ.

Διαβάστε επίσης