5λεπτο μακιγιάζ για φυσική λάμψη και αψεγάδιαστη όψη

Είτε ξυπνάτε πολύ νωρίς, είτε κοιμόμασατε λίγο παραπάνω το πρωϊ, είναι βέβαιο πως θα λατρέψετε το παρακάτω μακιγιάζ, που εξασφαλίζει ένα αψεγάδιαστο φυσικό αποτέλεσμα μέσα σε 5 λεπτά.

Με ελάχιστα προϊόντα και μερικά απλά βήματα θα βγαίνουμε κάθε μέρα από το σπίτι περιποιημένες και λαμπερές.

Ποιους κανόνες τηρούμε

-Να μην κάνουμε πολλούς συνδυασμούς χρωμάτων

-Αντικαθιστούμε το παχύρρευστο ή κόμπακτ μέικ απ με μία λεπτόρρευστη σύνθεση που προσαρμόζεται ακριβώς στον τόνο της επιδερμίδας μας.

Τα βήματα

#Προσφέρουμε φυσική κάλυψη

Σε ενυδατωμένη επιδερμίδα, απλώνουμε ελάχιστο μέικ απ κυρίως στη Τ ζώνη, κάτω και γύρω από τη μύτη. Εκεί το δέρμα είναι πιο λεπτό και παρουσιάζει συχνά κοκκινίλες ή ερεθισμούς ή σκιές, γι’ αυτό χρειάζεται κάλυψη. Σε περίπτωση που έχουμε μαύρους κύκλους και πρήξιμο, εφαρμόζουμε ένα λεπτόρρευστο κονσίλερ.

Extra tip: Αν έχουμε ρυτίδες, μπορούμε πρώτα να εφαρμόσουμε ένα αντιρυτιδικό primer που «γεμίζει» τις λεπτές γραμμές και κάνει λεία την επιφάνεια της επιδερμίδας.

#Τονίζουμε τα μάτια

Θέλουμε να αποφύγουμε τις «σκληρές» γραμμές που χρειάζονται ακρίβεια και προσθέτουν χρόνια. Ετσι τοποθετούμε μία μπεζ σκιά στο πάνω βλέφαρο και τη σβήνουμε προσεκτικά προς την εξωτερική γωνία του ματιού. Στη συνέχεια απλώνουμε μαύρη ή καφέ μάσκαρα.

Εναλλακτικά: Κάνουμε μία γραμμή στην πάνω γραμμή του κάθε βλέφαρου, επιλέγοντας ένα μαύρο ή καφέ μολύβι και το «μαλακώνουμε» με τον δείκτη μας ή με μία μπατονέτα.

#Απλώνουμε ένα κραγιόν ή λιπ γκλος

Ένα λιπ γκλος είναι αρκετό για να χαρίσει φυσική λάμψη στα χείλη μας. Ωστόσο, αν θέλουμε μπορούμε να τα τονίσουμε με ένα ζωηρό χρώμα, όπως το κλασικό κόκκινο, ακόμα και για τις πρωϊνές μας εμφανίσεις.

#Βάζουμε ρουζ

Ο πιο γρήγορος τρόπος για να αποκτήσει αμέσως ζωντάνια η όψη μας είναι ένα κρεμώδες ρουζ σε φυσική απόχρωση. Το τοποθετούμε στα μάγουλα και το σβήνουμε με τα δάχτυλά μας.

Extra tip: Ένα πολυχρηστικό κρεμώδες στικ μακιγιάζ που λετουργεί ως σκιά, ρουζ και κραγιόν είναι το προϊόν – κλειδί για το πιο μίνιμαλ και φυσικό λουκ, και θα μας γλιτώσει επιπλέον χρόνο.

Διαβάστε επίσης