Βurn-out: Οι τροφές που μας βοηθούν να επανέλθουμε

Το τελευταίο διάστημα οι περισσότεροι έχουμε έρθει αντιμέτωποι με ένα νέο επίπεδο εξάντλησης. Με τις αλλαγές και τις προκλήσεις που επιφέρει η πανδημία και τις ραγδαίες εξελίξεις σε γεωπολιτικό επίπεδο παγκοσμίως.

Κι ενώ μπορεί να ακούγεται κλισέ, περιορίζοντας το άγχος και αφιερώνοντας χρόνο στον εαυτό μας, βάζουμε σε προτεραιότητα την ψυχική και σωματικής μας ευεξία, αποφεύγοντας το burn-out.

Φυσικά, μία από τις βασικές πρακτικές που μπορούμε να ακολουθήσουμε, εκτός από το να κοιμόμαστε επαρκώς κάθε βράδυ, είναι να προσέχουμε την διατροφή μας καθημερινά, επιλέγοντας τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, που τονώνουν την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού.

Τροφές κατά του burn-out

Μερικές από τις καλύτερες επιλογές, περιλαμβάνουν:

Καρύδια

Τα καρύδια είναι ιδανικά για να τα τσιμπολογήσετε ή να τα προσθέσετε στην σαλάτα σας για μια πιο τραγανή υφή. Εκτός από νόστιμα, είναι επίσης γεμάτα με πρωτεΐνη και μπορούν ακόμη και να βελτιώσουν τη διάθεσή σας, Μάλιστα περιλαμβάνουν και τρυπτοφάνη, ένα σημαντικό αμινοξύ που δεν δημιουργείται στο σώμα.

Όπως μας εξηγούν οι ειδικοί. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να καταναλώνετε αυτό το αμινοξύ μέσω τροφών όπως τα καρύδια, επειδή η τρυπτοφάνη είναι πρόδρομος της σεροτονίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που σχετίζεται με την ευτυχία και την αισιοδοξία.

Σπανάκι

Ένα φλιτζάνι σπανάκι καλύπτει σχεδόν το 40% της ημερήσιας ανάγκης σε μαγνήσιο, καθώς συμβάλλει σε δεκάδες αντιδράσεις στο σώμα, συμπεριλαμβανομένου του ύπνου.

Επειδή το μαγνήσιο σχετίζεται με καλύτερη ποιότητα ύπνου, η κατανάλωση ενός φλιτζανιού σπανάκι κάθε μέρα μπορεί να χρησιμεύσει ως έμμεσος τρόπος για να ενισχύσετε την ποιότητα της ξεκούρασης, την αναζωογόνηση και τη γενική σας υγεία.

Τόφου

Αν ψάχνετε για περισσότερους τρόπους για να ενσωματώσετε φυτικές πρωτεΐνες στη διατροφή σας, το τόφου είναι μια εξαιρετική επιλογή. Όχι μόνο περιέχει πρωτεΐνη, αλλά είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή σιδήρου. Ο σίδηρος παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή ενέργειας καθώς ενισχύει τα επίπεδα σας.

Πηγή: Vita.gr

Διαβάστε επίσης