5 λάθη που καταστρέφουν τα μαλλιά μας

Θέλετε πλούσια, λαμπερά και υγιή μαλλιά. Ξέρετε όμως να τα περιποιείστε σωστά; Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τα πιο συχνά λάθη στην περιποίηση των μαλλιών, ώστε να τα αφήσετε πίσω σας, από σήμερα κιόλας.

1 Μετά το λούσιμο, σκουπίζετε τα μαλλιά τρίβοντάς τα με μια πετσέτα

Το τρίψιμο των μαλλιών με μια πετσέτα φθείρει τις τρίχες, ερεθίζει το τριχωτό της κεφαλής και προκαλεί στατικό ηλεκτρισμό. Επίσης, η τάση για φριζάρισμα εντείνεται, ιδίως όταν τα μαλλιά είναι ταλαιπωρημένα από χημικές επεξεργασίες. Φροντίστε λοιπόν να σκουπίζετε ταμποναριστά τα μαλλιά με μια πετσέτα, να την τυλίγετε στο κεφάλι για να απορροφήσει όσο καλύτερα γίνεται την υγρασία και στη συνέχεια εφαρμόστε έναν ορό ή ένα leave in conditioner ή ένα προϊόν που προστατεύει από τη θερμότητα και στεγνώστε με το πιστολάκι

2 Πιάνετε σφιχτά τα μαλλιά σας

Η αλογοουρά, ο κότσος, η γαλλική κοτσίδα και κάθε είδους σφιχτό πιάσιμο, όταν γίνεται σε καθημερινή βάση, μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στις ρίζες που βρίσκονται γύρω από το πρόσωπο ή αλλιώς στο «στεφάνι». Ξεκινήστε λοιπόν να αφήνετε κάτω τα μαλλιά σας πιο συχνά, να κάνετε χαλαρά σινιόν, χωρίς να τραβάτε προς τα πίσω τα μαλλιά, ή αν σας ενοχλούν προτιμήστε μια στέκα ή κορδέλα. Αν πάλι δεν μπορείτε με τίποτα να έχετε κάτω τα μαλλιά σας, τολμήστε μια κοντή κουπ.

3 Χτενίζετε τα φριζαρισμένα μαλλιά

Το φριζάρισμα οφείλεται στην έλλειψη υγρασίας στην τρίχα. Χτενίζοντάς τα, εντείνετε το φαινόμενο, γιατί δημιουργείται στατικός ηλεκτρισμός. Αν έχετε σγουρά μαλλιά, καταργήστε διά παντός τη βούρτσα και χτενίστε με τα δάχτυλα ή με μια χτένα με αραιά δόντια, προκειμένου οι μπούκλες να διατηρούν το σχήμα τους. Σε κάθε περίπτωση, φροντίστε να απλώνετε κατά μήκος των μαλλιών έναν ορό ή ένα έλαιο ή ένα leave in conditioner και να χτενίζετε με τα δάχτυλα. Προσοχή: Αποφύγετε τις ρίζες για να μη χάσετε τον όγκο στις ρίζες.

4 Δεν κουρεύεστε συχνά

Από τη στιγμή που η τρίχα σπάει και χωρίζει στα δύο, δεν υπάρχει τρόπος για να τη… συγκολλήσετε. Όμως, υπάρχει τρόπος για να την απομακρύνετε και να αποτρέψετε την επανεμφάνισή της. Για να φύγει η ψαλίδα, φροντίστε να κόβετε ελαφρώς τις άκρες των μαλλιών κατά 1-2 εκ. κάθε μήνα. Μετά το λούσιμο, απλώστε στις άκρες των μαλλιών ένα ειδικό προϊόν κατά της ψαλίδας και χτενίστε προσεκτικά ώστε να μη σπάτε την τρίχα.

5 Λούζεστε με καυτό νερό

Όσο απολαυστική κι αν είναι η αίσθηση του καυτού νερού μετά από μια δύσκολη ημέρα, η υψηλή θερμοκρασία του νερού αφυδατώνει και θαμπώνει την τρίχα. Προτιμήστε λοιπόν να λούζεστε με χλιαρό νερό.

Διαβάστε επίσης