Η Ευαγγελία Πλατανιώτη στην Κατερίνα Καινούργιου: Μετά την ποινή μου πείσμωσα και είπα “Φύγαμε”

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη παραχώρησε συνέντευξη στην Κατερίνα Καινούργιου και την εκπομπή “Super Kατερίνα” μετά τη μεγάλη της νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Ντόχα, που στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο τεχνικό σόλο γυναικών.

“Αρκούν μερικά δευτερόλεπτα για να γίνει ένα όνειρο ή να χαθεί ένα όνειρο. Εγώ πίστευα ότι μπορούσα να φέρω χρυσό μετάλλιο και την προηγούμενη χρονιά. Το έλεγα στους ανθρώπους της ομοσπονδίας. Η προετοιμασία ήταν πολύ ελλιπής, φέραμε όμως 4η θέση στον κόσμο επειδή πήρα μια ποινή. Αν δεν είχα πάρει αυτή την ποινή και ερχόμουν δεύτερη μπορεί να μην συνέχιζα. Μετά την ποινή πείσμωσα πάρα πολύ και είπα στην προπονήτριά μου “φύγαμε για την Ντόχα, πάμε να πάρουμε το χρυσό”. Το δούλευα πάρα πολύ μέσα μου. Ανυπομονούσα να έρθει ο αγώνας. Σίγουρα υπήρξε απίστευτο άγχος που καλείσαι να διαχειριστείς. Αυτό που σκεφτόμουν όμως είναι ότι έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και έλεγα ότι “το έχω, είμαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου”. Όταν είδα στον πίνακα ότι ήμουν πρώτη ξέσπασα σε κλάματα” είπε αρχικά η Ευαγγελία Πλατανιώτη .

“Το δικό μου άθλημα δυστυχώς έχει κριτές. Έλεγα ότι δεν θα κατάφερω ποτέ να φέρω παγκόσμιο μετάλλιο γιατί είμαι Ελληνίδα. Πριν αλλάξουν οι κανονισμοί έφερα ένα πανευρωπαϊκό. Όταν πήρα τα δύο χάλκινα το 2022, στο πανευρωπαϊκό ήμουν 4η και το θεώρησα άδικο. Δεν ήθελα να φύγω από το άθλημα και να έχω γλυκόπικρη γεύση. Αν δεν το πετύχαινα δεν υπήρχε περίπτωση να το ξανακάνω” προσέθεσε.

“Ο σύντροφός μου ήταν ο πρώτος άνθρωπος που επικοινώνησα. Ήταν ποδοσφαιριστής, τώρα έχει σταματήσει. Το πίστευε και το ήθελε πάρα πολύ και αυτός. Συζούμε. Έχει κάνει πάρα πολλή υπομονή. Κάποιες φορές είναι στα όρια αλλά όταν βλέπει το αποτέλεσμα αισθάνομαι ότι και αυτός έχει τα ίδια συναισθήματα με μένα” ανέφερε.

“Τα μετάλλια τα έχω βάλει στο σαλόνι και οι γονείς μου με παίρνουν κάθε μέρα να τα βάλω σε ένα πιο safe σημείο, εγώ όμως θέλω να τα βλέπω! Ο μεγάλος μου στόχος είναι να κατακτήσουμε ένα ολυμπιακό μετάλλιο, είναι όνειρο για κάθε μεγάλο αθλητή. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να κάνουμε μια καλή εμφάνιση” είπε κλείνοντας.

Διαβάστε επίσης