Χημικό peeling: Όλα όσα θα θέλατε να ξέρετε

Όσον αφορά τις δημοφιλείς skincare θεραπείες, η χημική απολέπιση ή αλλιώς χημικό peeling είναι πιθανόν μια από τις πιο παρεξηγημένες. Μπορεί κάποιες να τρομάζουν με το concept, αλλά η αλήθεια είναι ότι το χημικό peeling είναι μία απόλυτα ασφαλής διαδικασία όταν την κάνει ένας επαγγελματίας. Και όχι μόνο αυτό αλλά προσφέρει πολλά οφέλη στην ομορφιά και τη λάμψη της επιδερμίδας

Τι είναι το χημικό peeling

Η διαδικασία περιλαμβάνει την επάλειψη του προσώπου με ένα κοκτέιλ οξέων που αφαιρούν το επιφανειακό μέρος της επιδερμίδας αποκαλύπτοντας μία ανανεωμένη όψη. Υπάρχουν διάφοροι τύποι χημικών απολεπίσεων, και καθένας μπορεί να αντιμετωπίσει διάφορα θέματα.

  • Το πιο διάσημο είναι το peeling με γλυκολικό οξύ που είναι εξαιρετικό για την ανανέωση και την λάμψη της επιδερμίδας.
  • Η χημική απολέπιση με γαλακτικό οξύ είναι ήπια και ιδανική για το ευαίσθητο δέρμα, αλλά και για το ξηρό.
  • Έχουμε επίσης χημικές απολεπίσεις με σαλικυλικό οξύ, με TCA, με ρετινόλη, και πολλές άλλες. Κάθε μία μπορεί να ‘δουλέψει’ μόνη ή σε συνδυασμό, ανάλογα με τις ανάγκες μας.

Τα οφέλη του χημικού peeling

Οι χημικές απολεπίσεις έχουν μια μακρά λίστα από πλεονεκτήματα για την επιδερμίδα. Καταπολεμούν τη θαμπή όψη, μειώνουν την εμφάνιση των πόρων, των λεπτών γραμμών, των ουλών και των κηλίδων. Γενικά, το χημικό peeling είναι εξαιρετικό για οποιονδήποτε επιθυμεί να ανανεώσει σε βάθος την όψη του, αλλά και για τη θεραπεία διάφορων θεμάτων όπως η ακμή και τα σημάδια της, τα ηλιακά σημάδια, οι πόροι, οι λεπτές γραμμές, το γερασμένο δέρμα, η ανομοιομορφία του τόνου και της υφής. Επιπλέον συμβάλλει στην εξισορρόπηση της παραγωγής σμήγματος.

Εxtra tip: Πολλοί δερματολόγοι συστήνουν το χημικό peeling μεταξύ των θεραπειών με λέιζερ. Με αυτόν τον τρόπο διατηρούμε και παρατείνουμε τα αποτελέσματα του λέιζερ.

Τι πρέπει να προσέξετε: Αν έχετε κλείσει ραντεβού για χημική απολέπιση με δερματολόγο ή αισθητικό, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να σταματήσετε τη χρήση ρετινοειδών και θεραπειών ακμής τουλάχιστον επτά ημέρες πριν από τη θεραπεία. Eίναι συστατικά που ερεθίζουν την επιδερμίδα αφενός και αφετέρου είναι ασύμβατα με τα διαλύματα του χημικού πίλινγκ. Επίσης, πηγαίνετε στο ραντεβού σας με καθαρό, αμακιγιάριστο δέρμα. Έτσι το διάλυμα θα διεισδύσει βαθύτερα στην επιδερμίδα, άρα θα είναι πιο αποτελεσματικό. 

Η φροντίδα μετά τη χημική απολέπιση

Εξασφαλίζετε την επαρκή ενυδάτωση της επιδερμίδας καθημερινά. Και το αντηλιακό υψηλής προστασίας είναι SOS, αλλιώς οι δυσχρωμίες παραμονεύουν. Επίσης πείτε όχι στις ‘σκληρές’ συνθέσεις που μπορεί να ερεθίσουν περισσότερο το δέρμα.

Διαβάστε επίσης