Έφη Μουρίκη: «Αν υπήρχαν… συνταγές για τις σχέσεις, οι ψυχίατροι θα είχαν τις καλύτερες οικογένειες»

Η Έφη Μουρίκη έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή “Mega Καλημέρα”. Η γνωστή ηθοποιός μίλησε μεταξύ άλλων για τις σχέσεις και την ισότητα των γυναικών.  

«Με τις συνεντεύξεις νιώθω άβολα, δεν μου αρέσει η υπερέκθεση. Όταν έχεις μάθει να αγαπάς, θα εκτιμήσεις και όταν σε αγαπήσουν. Το μεγαλύτερο κομπλιμέντο που μου έχουν κάνει είναι ότι είμαι άνθρωπος που ζω με την αγάπη. Είναι πολλά πράγματα και μαθαίνεις από τα λάθη σου και προχωράς, ειδάλλως αν υπήρχαν “συνταγές” για τις σχέσεις, οι ψυχίατροι θα είχαν τις καλύτερες οικογένειες» είπε αρχικά η Έφη Μουρίκη.

Και συνέχισε: «Η καθημερινότητα είναι αυτή που μας οδηγεί σε μια ρουτίνα σαφέστατα και που δεν ξέρουμε πώς να αντιμετωπίσουμε τις καταστάσεις, το πιστεύω ότι η ρουτίνα είναι η πιο δύσκολη. Ο έρωτας μπορεί να φεύγει, αλλά ο ερωτισμός… Δεν πρέπει να χαθεί το πάθος και ο θαυμασμός και η έλξη προς τον άλλον, πρέπει να τα καλλιεργείς συνεχώς. Στις σχέσεις δεν μπορούμε να είμαστε στα κόκκινα συνέχεια, αυτό γίνεται στον πρώτο καιρό της σχέσης. Μετά τον έρωτα αρχίζουμε να αγαπάμε και τα ελαττώματα του άλλου. Πιστεύω στο για πάντα, αλλά με αγώνα. Κάποιες στιγμές πρέπει να σταματάμε αυτό τη κυνήγι της επιτυχίας και να σκεφτόμαστε τις πραγματικές αξίες στη ζωή».

Κλείνοντας η Έφη Μουρίκη σημείωσε: «Η γυναίκα και ο άνδρας πρέπει να είναι ίσοι, να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες. Η σημερινή κοινωνία έχει κάνει βήματα, αλλά όχι άλματα, όταν λέμε η “πρώτη πρόεδρος γυναίκα” αυτό δείχνει ανισότητα. Σαφέστατα υπάρχει και η αγωνία από τον άνδρα, αλλά υπάρχει και η αγωνία από τη γυναίκα. Δουλεύω από πολύ μικρή και έχω κάνει διάφορες δουλειές και δύσκολες δουλειές, σε εργοστάσια κτλ. Έχω μάθει τι σημαίνει να αγωνίζεσαι. Όταν γυρνάω πίσω στον χρόνο, θέλω να σκέφτομαι μόνο τα θετικά. Είμαι αισιόδοξη και δεν έχω εμμονές με ό,τι με πλήγωσε».

Διαβάστε επίσης