Οι πολίτες της Αττικής στο πλευρό του Γιώργου Πατούλη, για το έργο του στην Περιφέρεια, που αποθέωσε και ο Κ. Μητσοτάκης στις 3 Μαΐου

Τον Γιώργο Παπανικολάου κάλεσαν το βράδυ της Κυριακής στο Μέγαρο Μαξίμου για να διερευνήσουν τις προθέσεις του και τη διάθεσή του να διεκδικήσει την Περιφέρεια Αττικής. Ο δήμαρχος Γλυφάδας αποτέλεσε την πρώτη επιλογή για να εκφραστεί η δυσαρέσκεια του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον Γιώργο Πατούλη επειδή ο νυν περιφερειάρχης Αττικής αποδέχθηκε την επιθυμία των γυναικών από κάθε γωνιά του πλανήτη που ήρθαν στην Ελλάδα για εκδήλωση της ομογένειας, τις ημέρες που συζητήθηκε και επικυρώθηκε από την ελληνική βουλή η ψήφος των απόδημων Ελλήνων. Οι Ελληνίδες της διασποράς ζήτησαν από τον Γιώργο Πατούλη να χορέψει ένα ζεϊμπέκικο κι εκείνος δεν μπόρεσε να τους το αρνηθεί. Με τις πυρκαγιές να έχουν πληγώσει χιλιάδες συμπολίτες μας, ο χορός του περιφερειάρχη θεωρήθηκε πρόκληση. Αντιλήφθηκε και ο ίδιος το λάθος του. Αντρίκεια βγήκε και το αναγνώρισε. Ζήτησε συγνώμη, όπως αρμόζει σε ένα δημόσιο πρόσωπο.

«Χτες παρευρέθηκα σε μια εκδήλωση γυναικών της ομογένειας, που διοργανώθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο. Προς το τέλος της εκδήλωσης αυτής και λίγο πριν την αποχώρηση μου, κάποιες από τις παρευρισκόμενες μου ζήτησαν να χορέψω μαζί τους κι εγώ εντελώς λανθασμένα, όπως οφείλω να παραδεχθώ εκ των υστέρων, ανταποκρίθηκα θετικά στην πρόσκληση τους. Ήταν μια κακιά στιγμή, για την οποία θέλω ειλικρινά να ζητήσω συγγνώμη.

Σε όλη την πολιτική μου διαδρομή έχω αποδείξει ότι δεν κρύβομαι στα δύσκολα, κι έχω το πολιτικό θάρρος να παραδέχομαι και να διορθώνω τα λάθη μου. Χτες έκανα λάθος και ζητώ συγγνώμη αν σε μια δύσκολη για την Πατρίδα μας συγκυρία, έστειλα με μια στιγμιαία πράξη μου το λάθος μήνυμα», ανέφερε ο περιφερειάρχης, αλλά πολλοί έπεσαν να τον φάνε.

Λες και ένα ζεϊμπέκικο διαγράφει την προσφορά του Πατούλη στην Αττική. Λες και ένας χορός, έστω και σε κακιά στιγμή, σβήνει από τη μνήμη όλων όσα έκανε ο περιφερειάρχης σε όλη την 4ετία.

Η αποθέωση από τον Κ. Μητσοτάκη για την αλλαγή της Αττικής

Το ημερολόγιο έγραφε 3 Μαΐου 2023. Από το βήμα του Ζαππείου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδινε συγχαρητήρια στον Γιώργο Πατούλη «για το έργο που επιτέλεσαν τα τελευταία 4 χρόνια. Η σημερινή βραδιά ανήκει στον Γιώργο και στο επιτελείο της Περιφέρειας Αττικής».

Ο πρωθυπουργός, με όλο το υπουργικό συμβούλιο να βρίσκεται στον χώρο, έπραξε το αυτονόητο. Αναγνώρισε τη συμβολή του Πατούλη στην αλλαγή της Αττικής και, μάλιστα, δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του.

Αυτό το οποίο θέλω μόνο να σας πω είναι ότι το όραμα της Περιφέρειας Αττικής ταυτίζεται εν πολλοίς με το όραμα, το δικό μου, προσωπικά, για μία Ελλάδα παραγωγική, για μία Ελλάδα κοινωνική, για μία Ελλάδα πράσινη και ψηφιακή, για μία Ελλάδα δίκαιη, για μία Ελλάδα ισχυρή.

Έτσι, παραγωγική πρέπει να είναι και η Περιφέρεια Αττικής και μια σειρά από σημαντικά έργα τα οποία παρουσιάστηκαν, σήμερα, καταδεικνύουν ακριβώς αυτή την κατεύθυνση. Η Αττική, εξάλλου, είναι η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, φυσικός πόλος προσέλκυσης επενδύσεων. Και σε αυτή την κατεύθυνση, αγαπητέ μου Γιώργο, πολλά από τα σημαντικά έργα τα οποία δρομολογούνται, ειδικά στο παράκτιο μέτωπο, θα συνεισφέρουν σημαντικά στην αναπτυξιακή δυναμική της περιφέρειας.

Μία αναπτυξιακή δυναμική, βέβαια, η οποία έχει στο επίκεντρό της το γεγονός ότι η επόμενη Περιφερειακή διοίκηση, δηλαδή η διοίκηση του Γιώργου Πατούλη, θα έχει να διαχειριστεί 1,6 δισ. ευρώ από το ΠΕΠ Αττικής, σε σχέση με τα 1,1 δισ. ευρώ τα οποία κληρονομήσαμε. Είναι ακόμα μία πιστοποίηση της εξαιρετικής δουλειάς που έγινε από την Ελληνική Κυβέρνηση, για να διεκδικήσουμε περισσότερους πόρους για τις Περιφέρειές μας.

Θέλουμε, όμως, ταυτόχρονα μια Αττική η οποία να είναι πιο κοινωνική. Αποδίδω μεγάλη σημασία στις επενδύσεις οι οποίες γίνονται στις σχολικές μας υποδομές, στις επενδύσεις οι οποίες γίνονται στην υγεία, στις επενδύσεις που γίνονται στην προσβασιμότητα.

Θέλουμε μία Αττική η οποία να είναι πράσινη και ψηφιακή, εξαιρετικής σημασίας όλες οι επενδύσεις που γίνονται στα ζητήματα της προστασίας του περιβάλλοντος, της διαχείρισης των απορριμμάτων, καθώς πηγαίνουμε πια προς ένα μοντέλο όπου το “θάψιμο” των σκουπιδιών θα αποτελεί παρελθόν.

Τα εξαιρετικά σημαντικά έργα τα οποία γίνονται στην Ανατολική Αττική ως προς τη διαχείριση των λυμάτων, έρχονται και λύνουν εκκρεμότητες πολλών δεκαετιών, τα αντιπλημμυρικά έργα είναι τόσο κρίσιμα για την αντιμετώπιση της πρόκλησης της κλιματικής αλλαγής.

Μια Αττική ψηφιακή, η οποία θα έρχεται και θα κουμπώνει με τις σημαντικές δράσεις της Κυβέρνησης οι οποίες δρομολογούνται σε αυτό το μέτωπο, μία Αττική η οποία θα είναι δίκαιη, ειδικά ως προς τα ζητήματα της στήριξης των πιο ευάλωτων.

Έχετε κάνει ένα σπουδαίο έργο ως προς το κοινωνικό αποτύπωμα της Περιφέρειας, το οποίο πρέπει να συνεχιστεί και πρέπει να γίνει ακόμα πιο έντονο.

Και, βέβαια, μια Αττική η οποία θα είναι πιο ισχυρή, πιο ασφαλής, με έμφαση στην πολιτική προστασία, με έμφαση στα ζητήματα της αστυνόμευσης, έτσι ώστε όλοι οι πολίτες της Αττικής, ασχέτως του πού κατοικούν, να αισθάνονται ασφαλείς στις γειτονιές τους.

Αυτό, λοιπόν, το όραμα της πατρίδας μας, το όραμα το οποίο θα αποτελέσει και το ζητούμενο της δεύτερης τετραετίας της Νέας Δημοκρατίας -γι’ αυτό θα κληθούν να ψηφίσουν οι πολίτες, για το μέλλον όχι για το παρελθόν- είμαι σίγουρος ότι θα έρθει να συμπέσει με το όραμα της Περιφέρειας Αττικής. Έτσι ώστε το σημαντικό έργο το οποίο έχει ξεκινήσει να μην είναι ημιτελές.

Όπως και στην πατρίδα μας, έτσι και στην Περιφέρεια Αττικής, το ζητούμενο είναι να πάμε μπροστά και να μην γυρίσουμε πίσω. Είμαι σίγουρος ότι τις απαντήσεις θα τις δώσουν οι πολίτες και στις εθνικές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από περίπου τρεις μήνες και στον επίλογό του έδωσε «πάλι θερμά συγχαρητήρια για το σπουδαίο έργο το οποίο έχει γίνει».

Πώς μπορούν να ξεχαστούν τα συγχαρητήρια για το έργο ενός περιφερειάρχη, απλά για ένα λάθος, που επί της ουσίας δεν είχε τον παραμικρό αντίκτυπο στην κοινωνία; Πώς ξεχνιέται η αλλαγή της Αττικής, η βελτίωση όλων των συνθηκών για την καθημερινότητα των πολιτών εξ αιτίας ενός χορού; Πώς σβήνουν την προσφορά ενός ανθρώπου που απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του κόσμου επειδή αναγνωρίζεται η απόλυτη επιτυχία της αποστολής του και η υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεών του; Ο Γιώργος Πατούλης αποτέλεσε σε βάθος τετραετίας ένας από τους ελάχιστους Έλληνες πολιτικούς ή εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης που έκανε πράξη τις δεσμεύσεις του απέναντι στους πολίτες της Αττικής. Κι αυτό δεν μπορεί να το αναιρέσει κάποιος. Απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα δίνουν οι πολίτες της Αττικής με τα μηνύματα στήριξης που φτάνουν στον Γιώργο Πατούλη έπειτα από τη διόγκωση ενός θέματος που ήταν μηδαμινό μπροστά στο έργο και την προσφορά του Περιφερειάρχη.

Διαβάστε επίσης