Μαθήματα ισότητας των δύο φύλων και έμπρακτης ισότιμης συμμετοχής στις κοινοβουλευτικές διαδικασίας από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Με οκτώ βουλευτές θα εμφανιστεί σήμερα στην ορκωμοσία της νέας βουλής η Πλεύση Ελευθερίας, αλλά όπως γίνεται σαφές και από την επίσημη ενημέρωση του κόμματος, η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα συνεχίσει τη μάχη με κάθε ένδικο μέτρο για να επιστραφεί η 9η έδρα, η οποία αφαιρέθηκε χωρίς κάποιο νομικό έρεισμα. Ο Χρήστος Αρίδας, άλλωστε, θα συνεχίσει να προσφέρει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και στην Πλεύση Ελευθερίας, ως 9ος βουλευτής. Απόφαση που στέλνει το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι ο αυτοδημιούργητος ελεύθερος επαγγελματίας, που εκλέχθηκε στην έδρα της Β’ Πειραιώς αδικείται κατάφωρα από την απόφαση να του αφαιρεθεί η έδρα, την οποία κέρδισε η Πλεύση Ελευθερίας στον Πειραιά χάρη στη στήριξη των πολιτών.

Ακόμα και με οκτώ βουλευτές, όμως, η Πλεύση Ελευθερίας στέλνει το πιο ηχηρό μήνυμα. Πρόκειται για τη μοναδική κοινοβουλευτική δύναμη που έχει γυναίκα στην ηγεσία και παράλληλα, εκπροσωπείται στο κοινοβούλιο από τέσσερις άνδρες και ισάριθμες γυναίκες. Αυτά που οι άλλοι λένε στα λόγια, η Ζωή Κωνσταντοπούλου το δείχνει στην πράξη. Από τη δική της απόφαση, άλλωστε, δρομολογήθηκε η απόλυτη ισορροπία και η κοινοβουλευτική ισότητα των δύο φύλων.

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας επέλεξε την έδρα στον Β1 Βόρειο Τομέα Αθηνών. Έτσι, αποστόμωσε όσους υποστήριζαν ότι ενδιαφερόταν για να βάλει στη βουλή και τον Σπήλιο Ζαχαρόπουλο, τον υποτιθέμενο γυμναστή της, κατά την προπαγάνδα των συστημικών ΜΜΕ. Η απόφαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, βέβαια, δεν είχε κάποιο κίνητρο. Επέλεξε την έδρα στον Βόρειο Τομέα από σεβασμό στη γειτονιά που γεννήθηκε και μεγάλωσε, την Αγία Παρασκευή.

Μετά τις αλλαγές που έγιναν με την Απόφαση της Αν. Εφορευτικής Επιτροπής, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Πλεύσης Ελευθερίας διαμορφώνεται ως εξής:

Επικεφαλής-Πρόεδρος: Ζωή Κωνσταντοπούλου, Δικηγόρος, Πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Βουλευτής Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών

Επικρατείας: Αλέξανδρος Καζαμίας, Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης, Πανεπιστήμιο Coventry

Α’ Αθηνών: Διαμαντής Καραναστάσης, Ηθοποιός, Σκηνοθέτης

Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών: Τζώρτζια Κεφαλά, Καλλιτέχνης-Τραγουδίστρια

Β3 Νότιου Τομέα Αθηνών: Σπύρος Μπιμπίλας, Ηθοποιός, Πρόεδρος Σ.Ε.Η.

Ανατολικής Αττικής: Έλενα Καραγεωργοπούλου, Συμβολαιογράφος

Α’ Θεσσαλονίκης: Μιχάλης Χουρδάκης, Ιατρός, Καθηγητής Α.Π.Θ.

Β’ Θεσσαλονίκης: Αρετή Παπαϊωάννου, Συνταξιούχος Συμβολαιογράφος

 Ο Πρωταθλητής Ευρώπης Σπήλιος Ζαχαρόπουλος, 2ος στον Β1 Βόρειο Τομέα μετά την Επικεφαλής, θα αναλάβει διακεκριμένο ρόλο στην Οργάνωση του Κινήματος της Πλεύσης Ελευθερίας, με στόχο την ενεργοποίηση μελών σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης, αναλαμβάνει και τον τομέα του Αθλητισμού, με έμφαση τον Κοινωνικό Αθλητισμό, που αποτελεί όραμά του. Ο ίδιος ουδέποτε διεκδίκησε την ανάληψη βουλευτικής έδρας και με το γνωστό αγωνιστικό του πνεύμα δίνει το παράδειγμα της διαρκούς ανιδιοτελούς προσφοράς.

Διαβάστε επίσης