Πρωτοβουλίες παίρνει η Αντζελίνα Τζολί για το μεταναστευτικό μετά από το ναυάγιο ανοικτά της Πύλου (video)

Συγκλόνισε η Αντζελίνα Τζολί με την ανάρτησή της για την τραγωδία ανοικτά της Πύλου, όπου το ναυάγιο ενός αιγυπτιακού αλιευτικού οδήγησε 100άδες ανθρώπους στον βυθό της Μεσογείου. Η δημοφιλής ηθοποιός, όμως, δεν πρόκειται να αρκεστεί στο κείμενο που ανέβασε στο instagram, αλλά θα πάρει και άλλες πρωτοβουλίες.

«Αρρώστησα με αυτή την είδηση. Κανένας δεν ρισκάρει τη ζωή του με αυτόν τον τρόπο, εκτός κι αν δεν έχει άλλη επιλογή. Ήξερα κάποιον που έχασε τη γυναίκα και την κόρη του, αφού παρέμεναν για ώρες στο νερό, κρατώντας τα κορμιά τους, σε μια προσπάθεια να παραμείνουν ζωντανοί. Ρώτησα γιατί να μπουν σε μια τόσο συνωστισμένη βάρκα αφού έδειχνε τόσο επικίνδυνη, και γιατί να το ρισκάρουν εξαρχής.

Μου απάντησε πως ήταν για χρόνια σε εμπόλεμη ζώνη να βοηθάει ως γιατρός. Έπειτα αποφάσισε να πάρει την οικογένειά του μακριά από τον πόλεμο σε μια συνοριακή χώρα όπου αντιμετώπισαν διακρίσεις. Δεν μπορούσαν να δουλέψουν, η κόρη του δεν μπορούσε να πάει σχολείο, η σύζυγος παρενοχλούνταν τακτικά και παρακαλούσε τον σύζυγό της να κανονίσει να μπουν σε βάρκα.Η βάρκα τα κατάφερε μέχρι τα μισά. Μου είπε πως δυσκολευόταν πολύ να αναπνεύσει και όλοι ήταν τρομοκρατημένοι. Μετά τον χαμό της οικογένειάς του, αφιέρωσε τη ζωή του να βοηθάει άλλους σαν γιατρός. Δεν είναι κακός άνθρωπος, ούτε κακός πατέρας, Απλά δεν είχε επιλογές!», έγραψε η Αντζελίνα Τζολί, η οποία αναμένεται να αρχίσει νέο κύκλο επισκέψεων σε διάφορες χώρες για να ευαισθητοποιήσει πολίτες και πολιτικούς. Όπως είχε κάνει και όταν είχε επισκεφτεί την Ελλάδα και  συγκεκριμένα τη Μόρια.

Διαβάστε επίσης