Ελένη Τσολάκη για την πορεία της στην τηλεόραση: «Δεν είμαστε όλοι για όλα»

H Ελένη Τσολάκη ήταν καλεσμένη του Θεοχάρη Ιωαννίδη στην εκπομπή «Night Out» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην τηλεοπτική της διαδρομή αλλά και την απόφαση να μην συμπεριλάβει ενημερωτικά θέματα στην ψυχαγωγική της εκπομπή.

«Είμαι χαρούμενη γιατί φέτος, μετά από 17 σχεδόν χρόνια που δουλεύω στην τηλεόραση, αισθάνομαι πιο πολύ ο εαυτός μου. Δηλαδή αισθάνομαι ότι δεν υποδύομαι κάποιο ρόλο, δεν προσπαθώ να γίνω αρεστή και να πω αυτό που πρέπει. Αισθάνομαι πιο ασφαλής με μένα και αυτό αισθάνομαι ότι βγαίνει και τηλεοπτικά και τώρα αισθάνομαι ότι πατάω».

«Σίγουρα για να βρει ένας παρουσιαστής ή ένας άνθρωπος που κάνει τηλεόραση την προσωπικότητα του μέσα σε αυτή τη δουλειά, θα ακολουθήσει πολλές διαδρομές. Δηλαδή η εμπειρία θα βοηθήσει πάρα πολύ μέσα στα χρόνια να κατασταλάξεις στο τι είσαι και η ωριμότητα που έρχεται σιγά σιγά. Δυσκολίες υπάρχουν πάντα σε όλες τις δουλειές αλλά μαθήματα είναι όλα».

Όσον αφορά την επικαιρότητα και την ενημέρωση που εμπεριέχεται πια σε πολλές ψυχαγωγικές εκπομπές, η γνωστή παρουσιάστρια είπε: «Ήταν πολύ μεγάλο το δίλημμα γιατί με όλα αυτά που ζούμε τα τελευταία τρία χρόνια, όπως το metoo που ήρθε στη ζωή μας και ένα ποδαράκι του είναι στην ψυχαγωγία γιατί οι άνθρωποι που απασχόλησαν το metoo από το θέατρο προέρχονται και άρα ήταν κάτι που θα πιάναμε εμείς σαν ψυχαγωγική εκπομπή. Μετά ήρθαν άλλα θέματα τα οποία αποφάσισαν άλλες εκπομπές να τα παίξουν. Είναι ένα ηθικό δίλημμα μέσα σου και λες «πως συμβαίνουν τώρα όλα αυτά και εγώ μπορώ να βγω και να πω χαμογελάστε;». Όμως το ξεχώρισα λίγο από την επαγγελματική μου ιδιότητα».

«Θεώρησα ότι αυτό που θέλει να δει από μένα ο κόσμος δεν είναι ενημέρωση. Υπάρχουν άλλοι άνθρωποι που το κάνουν πάρα πολύ καλά, υπάρχουν εκπομπές που έχουν στελεχώσει τις ομάδες με αυτό τον τρόπο ώστε να μπορούν να το καλύψουν. Εμείς ξεκινήσαμε να κάνουμε κάτι ψυχαγωγικό άρα, αν μπαίναμε στο τριπάκι να κάνουμε και λίγο ενημέρωση, νομίζω πως θα ήταν λάθος. Δεν έχουμε φέτος καθόλου ενημέρωση, ήταν μια απόφαση πολύ συνειδητή και αισθάνομαι πως ήταν και πολύ σωστή όσο περνάει ο καιρός. Γιατί πάντα αυτά εμπεριέχουν ένα ρίσκο και δεν ξέρεις, δεν είμαστε όλοι για όλα και πρέπει σιγά σιγά και μεγαλώνοντας να έχουμε επίγνωση, ο καθένας για τον εαυτό του, τι μπορούμε να κάνουμε καλά. Θα ήταν ψεύτικο αν πήγαινα εγώ να πλασαριστώ ξαφνικά ενημερωτική».

Διαβάστε επίσης