Σχέσεις: Βρες τον κατάλληλο σύντροφο

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί κάποια άτομα δεν μένουν σχεδόν ποτέ δίχως μια σχέση ενώ κάποια άλλα αν και επιθυμούν έντονα τον έρωτα και τη συντροφικότητα δεν μπορούν να συνάψουν ή να διατηρήσουν μια ερωτική σχέση;

Υπάρχει άραγε κάποια μυστική συνταγή; Κάποιο ιδιαίτερο τέχνασμα; Γιατί υπάρχει αυτή η διαφοροποίηση;

-“Δεν αντέχω να μένω μόνη”: Σκέψου πως κάποια άτομα δεν μπορούν να φανταστούν τον εαυτό τους δίχως έναν ερωτικό σύντροφο στο πλάι τους. Η ανάγκη τους να είναι μαζί με κάποιον είναι πολύ πιο δυνατή συγκριτικά με την επιθυμία τους να συνάψουν μια ουσιαστική σχέση οικειότητας και αγάπης. Λόγω αυτού, δεν είναι λίγες οι φορές που θα τερματίσουν μια σχέση μόνο εφόσον έχουν ήδη εντοπίσει έναν εν δυνάμει νέο σύντροφο, με αποτέλεσμα να μοιάζει στους γύρω τους σαν να τους είναι ιδιαίτερα εύκολο να κατακτούν νέους συντρόφους. Ωστόσο, αυτό που συνήθως συμβαίνει είναι ότι μπροστά στο φόβο της μοναξιάς, διατηρούν με όποιο κόστος την πρότερη σχέση τους, μέχρι να βρουν κάτι καλύτερο.

-“Δεν έχω μεγάλες προσδοκίες”: Μην ξεχνάς πως δεν έχουμε όλοι τις ίδιες απαιτήσεις από τον ερωτικό μας σύντροφο. Όσο λιγότερα είναι τα κριτήρια που επιθυμούμε να πληροί, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να βρούμε κάποιον που να μας ταιριάζει. Σίγουρα, όλοι βιώνουμε κάτι αντίστοιχο κάποια στιγμή στη ζωή μας. Θυμήσου πόσο εύκολο ήταν να ερωτευτείς όσο ήσουν έφηβη: αρκούσε ένα γοητευτικό χαμόγελο, η επιδεξιότητά του σε κάποιο άθλημα ή το αστείρευτο χιούμορ του. Ωστόσο, καθώς μεγαλώνουμε και κυρίως ωριμάζουμε, συνήθως αποζητούμε όλο και περισσότερα από τον σύντροφό μας.

-“Πιστεύω στον εαυτό μου και την αξία μου”: Αν νιώθεις αυτοπεποίθηση πως τελικά θα βρεις αυτό που αποζητάς και πως υπάρχουν εκεί έξω αρκετές επιλογές που σου ταιριάζουν, τότε είναι πιθανό να προσελκύσεις τον κατάλληλο για εσένα σύντροφο πιο εύκολα και γρήγορα. Θυμήσου πως οι σκέψεις μετατρέπονται σε εμπειρία και έπειτα η εμπειρία αυτή ενδυναμώνει τις νέες σκέψεις που κάνεις για τον εαυτό σου. Έτσι, εάν σκέφτεσαι διαρκώς πως “ποτέ δεν θα βρω κάποιον για εμένα”, θα αναπτύξεις την πεποίθηση του ότι είναι πολύ δύσκολο να ερωτευτείς και να βρεις κάποιον να σου ταιριάζει πραγματικά, ενώ οι συμπεριφορές σου ασυνείδητα θα σε οδηγήσουν στο να επιβεβαιώσεις την πεποίθησή σου αυτή.

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ


-Σπάσε τον «φαύλο κύκλο». Προσπάθησε να αλλάξεις τις σκέψεις και κατ’ επέκταση το συναίσθημά σου. Το να σκέφτεσαι θετικά είναι καλό, αλλά όχι αρκετό. Μόλις πιστέψεις πραγματικά μέσα σου πως μπορείς να βρεις την αγάπη, θα σου συμβεί!

-Τόλμησε να φλερτάρεις. Όσο είσαι μόνη επιδίωξε εξόδους με τις φίλες σου, γίνε μέλος σε ομάδες του ενδιαφέροντός σου και γενικότερα προσπάθησε να μην μένεις διαρκώς απομονωμένη στο σπίτι. Δείξε το ενδιαφέρον σου στον άνδρα που σου έχει τραβήξει την προσοχή, αλλά με μέτρο. Σε περίπτωση που φλερτάρεις ασύστολα και με οποιονδήποτε σε περιστοιχίζει, κινδυνεύεις να θεωρηθείς ως ελάχιστα «επιλεκτική».

-Προσπάθησε να μην γίνεσαι επιθετική. Μήπως πιάνεις τον εαυτό σου να συμπεριφέρεται σαν τους άντρες φίλους σου; Προκαλείς λεκτικά, γίνεσαι αντιδραστική με το παραμικρό, θέλεις να έχεις σε όλα το πάνω χέρι; Θυμήσου πως μπορείς να είσαι δυναμική, διεκδικητική και ανεξάρτητη δίχως να χάνεις τη θηλυκότητά σου και να χρειάζεται να επιδεικνύεις διαρκώς την ισχύ σου.

-Μην γίνεσαι δυσπρόσιτη. Σχεδόν σε κάθε άντρα αρέσουν οι προκλήσεις. Ωστόσο σε περίπτωση που γίνεσαι υπερβολικά επιλεκτική, παρεξηγείς την κάθε του κίνηση να σε προσεγγίσει και δεν δίνεις ευκαιρίες για νέες γνωριμίες, το πιο πιθανό είναι να μείνεις για μεγάλο διάστημα δίχως σχέση.

-Αποδεσμεύσου από τον φόβο της απόρριψης. Ίσως στο παρελθόν να έχουν πληγωθεί τα συναισθήματά σου και τώρα να φοβάσαι πως θα ξαναβιώσεις μια αντίστοιχη κατάσταση. Όσο, όμως, αφήνεις αυτήν τη σκέψη να κυριαρχεί, τόσο μπλοκάρεις τον δρόμο προς την ευτυχία σου.

-Να σέβεσαι τον εαυτό σου. Η εικόνα που έχεις για τον εαυτό και την αξία σου, καθρεφτίζεται σε κάθε νέα σου γνωριμία. Αγάπησε τον εαυτό σου, για να αγαπηθείς πραγματικά!

Η δημιουργία μιας όμορφης και αληθινής σχέσης σίγουρα είναι κάτι δύσκολο, αλλά όχι και ακατόρθωτο. Αρκεί να εντοπίσεις τι κάνεις λάθος και μπλοκάρεις την ευτυχία σου, ποιες συμπεριφορές είναι βοηθητικές για σένα και να βρεις την συναισθηματική ισορροπία μέσα σου.

Διαβάστε επίσης