Σου λέει ψέματα; – Διάβασε τα σημάδια

Μια υγιής σχέση πρέπει να βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη. Για να επιτευχθεί αυτό, θα πρέπει να είστε και οι δύο ειλικρινείς και να εκφράζεται τα συναισθήματά σας. Διαφορετικά, η σχέση μπορεί να γίνει τοξική και να σας γεννηθούν αμφιβολίες.

Αν λοιπόν αναρωτιέστε αν σας λέει ψέματα ή αποκρύπτει μέρος της αλήθειας, μάθετε 5 τρόπους για να ανακαλύψετε τι πραγματικά συμβαίνει!

Αργεί να απαντήσει

Αν θέτετε ευθέως και με σαφήνεια κάποιο ερώτημα στο σύντροφό σας και αυτός αποφεύγει να απαντήσει, αργεί, αναφέρει πληροφορίες που δε σχετίζονται άμεσα με το θέμα. Τότε ίσως σας κρύβει την αλήθεια.

Μάλιστα, αν αποφεύγει και την οπτική επαφή μαζί σας, σημαίνει ότι λέει ψέματα και αισθάνεται άβολα ή φοβάται ότι θα τον ανακαλύψετε.Εικόνα

Σας γυρίζει πίσω την ερώτηση

Μια συχνή τακτική, όταν κάποιος θέλει να αποφύγει να απαντήσει, είναι να αντιστρέψει τους ρόλους και να σας απευθύνει κάποια ερώτηση στο συνομιλητή του.

Έτσι καταφέρνει με μαεστρία να “ξεγλιστρήσει” και να μπερδέψει το άτομο που τον ρωτά, επιρρίπτοντάς του ευθύνες.

Αποποίηση ευθυνών

Αν ο σύντροφός σας κατηγορεί τους φίλους του, την οικογένειά του, τους συναδέλφους του για οτιδήποτε συμβαίνει, ίσως θα πρέπει να σας ανησυχήσει.

Πολλές φορές θέλοντας να καλύψει κάποιος τον εαυτό του, φορτώνει τις ευθύνες των πράξεών του σε κάποιον άλλον. Έτσι, θεωρεί πως θα γλιτώσει και δε θα αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Η γλώσσα του σώματος

Οι χειρονομίες, η στάση του σώματος, οι εκφράσεις του προσώπου μπορούν να φανερώνουν ότι λέμε ψέματα.

Ένας άνθρωπος που σας λέει ψέματα, τείνει να κοκκινίζει στο πρόσωπο, τα ρουθούνια του μεγαλώνουν ελαφρώς και κρατάει μια απόσταση ασφαλείας από εσάς.

Επίσης, μπορεί να δαγκώνει τα νύχια του, να ξύνει ή να ακουμπά συνεχώς το πρόσωπό του, να παίζει αμήχανα με κάποιο αντικείμενο που κρατά στα χέρια.Εικόνα

Αλλάζει η χροιά της φωνής του

Ο άνθρωπος που ψεύδεται, λόγω τους άγχους και της έντασης που αισθάνεται, αρχίζει να μιλάει πολύ γρήγορα και αλλάζει ο τόνος και η χροιά της φωνής του.

Διαβάστε επίσης