Ύπνος: Πως μπορεί να ωφελήσει την ψυχική μας υγεία

Ο ύπνος λείπει σε όλους μας και 6,7 ή 8 ώρες την ημέρα, ανάλογα με τον οργανισμό, είναι απαραίτητες ώστε να νιώθουμε ευεξία και να είμαστε υγιείς!

Τα οφέλη του ύπνου είναι τεράστια για τη σωματική μας υγεία για αυτό και δεν πρέπει να τον παραλείπουμε!

  1. Βελτιώνει την προσοχή σας. Δείτε το αντίστροφα. Δεν έχετε παρατηρήσει πολλές φορές πως όταν είστε άυπνοι δεν είστε το ίδιο αποτελεσματικοί στη δουλειά σας; Έχει να κάνει με το ότι δεν μπορείτε να εστιάσετε κάπου την προσοχή σας λόγω αυπνίας. Όταν μας λείπει ύπνος, δυσκολευόμαστε να λάβουμε και να επεξεργαστούμε τεράστιες ποσότητες πληροφοριών.
  2. Οξύνεται η μνήμη σας. Όλα τα στάδια σχηματισμού της μνήμης γίνονται κατά τη διάρκεια του ύπνου. Η απόκτηση μνήμης, η ενοποίηση μνήμης και η ανάκτηση μνήμης! Αν δεν κοιμηθείτε σωστά και δεν ολοκληρωθεί  ομαλά η διαδικασία των σταδίων, σίγουρα το επόμενο πρωί δε θα θυμάστε όλα αυτά που πρέπει!
  3. Μειώνει το στρες. Είναι λογικό και δεν χρειάζεται πολλές αναλύσεις. Όταν κοιμόμαστε το σώμασ μας ηρεμεί, το ίδιο και το μυαλο. Παύουν να μας απασχολούν όσα μας βασάνιζαν κατά τη διάρκεια της μέρας γιατί πολύ απλά κοιμόμαστε! Μια έρευνα από την Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρεία ανέφερε επίσης ότι οι ενήλικες που κοιμόντουσαν λιγότερες από οκτώ ώρες κάθε νύχτα ήταν πιο πιθανό να αναφέρουν συμπτώματα άγχους, από εκείνους που κοιμόντουσαν οκτώ ή περισσότερες ώρες.
Διαβάστε επίσης