Πρωινό: Τρεις καθημερινές συνήθειες που βοηθούν να απαλλαγείς από το λίπος στην κοιλιά

Το λίπος στην κοιλιά, χωρίς αμφιβολία, είναι το πιο δύσκολο κεφάλαιο στην εκπλήρωση των fitness στόχων μας. Δεν απαιτείται μόνο υπομονή και επιμονή για να απαλλαγείς από το συσσωρευμένο λίπος, αλλά κυρίως έξυπνες επιλογές στις διατροφικές σου συνήθειες.

Μια από τις αυτές είναι το πρωινό γεύμα, το οποίο αποδεδειγμένα πλέον μειώνει τον κίνδυνο απόκτησης περιττού λίπους στο σώμα. Σύμφωνα με μελέτες, όσοι έτρωγαν τακτικά πρωινό παρουσιάζαν χαμηλότερα επίπεδα κοιλιακού λίπους, στις περιπτώσεις που το πρωινό περιελάμβανε μια ποικιλία από φρούτα, φυσικές νιφάδες δημητριακών, ξηρούς καρπούς, σπόρους και γιαούρτι.

Τα παραπάνω δεδομένα λειτουργούν ως το πρώτο βήμα στη μάχη για την καταπολέμηση του λίπους στην εν λόγω περιοχή. Φρόντισε να εντάξεις το πρωινό γεύμα στις διατροφικές σου συνήθειες, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στις παρακάτω επιλογές:

Πες ναι στα αυγά

Μπορεί τα αυγά να περιέχουν λίγες θερμίδες, όμως είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και άλλα θρεπτικά συστατικά. Σχετική μελέτη απέδειξε ότι όταν τα αυγά καταναλώνονται στο πρωινό, ενισχύεται η διαδικασία απώλειας βάρους. Οι πρωτεϊνούχες τροφές, στις οποίες ανήκουν τα αυγά, αυξάνουν τα επίπεδα κορεσμού, κάτι που σημαίνει ότι καταναλώνοντας λιγότερες θερμίδες, παραμένεις χορτάτη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Προτίμησε ένα ικανοποιητικό πρωινό αντί για ένα βαρύ δείπνο

Σύμφωνα με μια έρευνα, η διαδικασία της θερμογένεσης που προκύπτει από την κατανάλωση φαγητού και έχει ως αποτέλεσμα την καύση θερμίδων, ενισχύεται πολύ περισσότερο με το πρωινό γεύμα, σε αντίθεση με το βραδινό. Ταυτόχρονα, όταν οι θερμίδες του πρωινού δεν είναι ικανοποιητικές, αυξάνονται τα επίπεδα πείνας γρηγορότερα από το συνηθισμένο.

Ξανά σκέψου τον καφέ που πίνεις

Ο καφές με ζάχαρη, γάλα, φυτικές κρέμες, latte και διάφορα σιρόπια περιέχει πολλές περισσότερες θερμίδες από όσες χρειάζεσαι πραγματικά. Οι περισσότερες από αυτές μετατρέπονται σε λίπος και συσσωρεύονται στην επίμαχη περιοχή. Αναζήτησε λιγότερο βλαβερά για την σιλουέτα και την υγεία σου γλυκαντικά για τον καφέ σου, σε περίπτωση που δυσκολεύεσαι να τον πίνεις σκέτο.

Διαβάστε επίσης