Οι 12 “Γυναίκες της Χρονιάς” σύμφωνα με το περιοδικό TIME

Όταν το 2020 το περιοδικό TIME δημοσίευσε τη λίστα των 100 πιο επιδραστικότερων γυναικών, μία για κάθε χρόνο από το 1920, ήταν προκειμένου να διορθώσει το λάθος που γινόταν για πολλές δεκαετίες, αφού μέχρι το 1998 υπήρχε μόνο η κατηγορία “Άντρας της Χρονιάς”.

Και μπορεί τον επόμενο χρόνο, το περιοδικό να αποφάσισε να συνεχίσει την κατηγορία αλλάζοντας τον τίτλο σε “Πρόσωπο της Χρονιάς”, όμως τόσα έτη, εκατοντάδες γυναίκες δεν είχαν λάβει την αναγνώριση που τους άξιζε.

Φέτος, το περιοδικό θεώρησε πως αυτή η κατηγορία ήρθε για να μείνει, δημοσιεύοντας πριν από λίγες ημέρες τη λίστα με τις 12 “Γυναίκες της Χρονιάς” που κάνουν ό,τι μπορούν για να κάνουν τον κόσμο μας ένα καλύτερο μέρος για όλες τις γυναίκες επί γης. 

Ανάμεσα σε αυτές, η Amal Clooney, η οποία προσπαθεί μέσω της ιδιότητάς της ως νομικός να υποστηρίξει όλους τους ανθρώπους που δεν έχουν φωνή και στις γυναίκες που δεν έχουν ανακαλύψει τη δύναμή τους. “Φτάστε μέχρι τα αστέρια και πιστέψτε στους εαυτούς σας και να γνωρίζετε πως το μόνο πράγμα που θα μετανιώσετε είναι το να μην προσπαθήσετε. Η μεγάλη επιτυχία εξαρτάται από την τύχη και τη σκληρή δουλειά, όμως συμβαίνει και χάρη στο κουράγιο να κυνηγήσουμε τα θέλω μας. Ακόμα κι αν δεν ξέρεις αν μπορείς να το κάνεις” ήταν το μήνυμά της για όλες τις γυναίκες. 

Αλλά και η Zahra Joya, η Αφγανή δημοσιογράφος που έδωσε συνέντευξη στην Angelina Jolie, δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται για τα δικαιώματα των γυναικών, ιδιαίτερα ύστερα από την εισβολή των Ταλιμπάν στη χώρα της.

Όσο για την Kerry Washington μπορεί να έχει μία αρκετά επιτυχημένη καριέρα στο Hollywood, η ίδια όμως θέλει να τη χρησιμοποιεί υπέρ του πολιτικού ακτιβισμού. “Η πιο αποτελεσματική χρήση του μικροφώνου μου είναι να το δίνω σε γυναίκες και ανθρώπους που βρίσκονται στο περιθώριο”, δήλωσε στη συνέντευξή της.

Αναλυτικά η λίστα:

Amal Clooney, δικηγόρος

Zahra Joya, δημοσιογράφος

Kerry Washington, ηθοποιός

Kacey Musgraves, τραγουδίστρια

Tracy Chou, software engineer

Allyson Felix, αθλήτρια

Adena Friedman, CEO Nasdaq

Amanda Gorman, ποιήτρια

Sherrilyn Ifill, καθηγήτρια Νομικής

Jennie Joseph, μαία

Amanda Nguyen, ακτιβίστρια και CEO Rise

Michaela Jaé Rodriguez, ηθοποιός 

ΠΗΓΗ: harpersbazaar

Διαβάστε επίσης