Έμα Τόμσον: «Δεχόμαστε πλύση εγκεφάλου σε όλη τη ζωή μας να μισούμε το σώμα μας»

Η ηθοποιός, Emma Thompson, σε συνέντευξη Τύπου για την ταινία “Good Luck to You, Leo Grande” στην οποία πρωταγωνιστεί, αποφάσισε να μιλήσει τις κοινωνικές απαιτήσεις και την πίεση που υφίστανται οι γυναίκες σε όλη τους τη ζωή, να μισούν το σώμα τους και να πρέπει να το «φτιάξουν» σύμφωνα με συγκεκριμένα πρότυπα.

Η ηθοποιός, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σηκώθηκε όρθια και εξήγησε ότι το δυσκολότερο πράγμα για κάθε γυναίκα είναι να σταθεί μπροστά στον καθρέφτη ακούνητη, χωρίς να προσπαθήσει να διορθώσει «ατέλειες», αφού οι γυναίκες μεγαλώνουν μαθαίνοντας να «μισούν το σώμα τους».

«Δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε φυσικά σώματα στην οθόνη. Βλέπουμε μόνο σώματα που έχουν φτιαχτεί. Εγώ δεν μπορώ να σταθώ μπροστά σε έναν καθρέφτη με αυτόν τον τρόπο. Αν σταθώ πάντα ρουφάω κάτι, στέκομαι στο πλάι, κάτι θα κάνω. Δεν μπορώ απλώς να στέκομαι εκεί. Γιατί να το κάνω αυτό; Είναι τρομακτικό! Αυτό όμως είναι το πρόβλημα, οι γυναίκες δεχόμαστε πλύση εγκεφάλου σε όλη τη ζωή μας να μισούμε το σώμα μας. Αυτό είναι δεδομένο. Και ό,τι μας περιβάλλει απλώς μας υπενθυμίζει πόσο απέχουμε από την τελειότητα, πως όλα είναι λάθος σε μας. Ότι πρέπει να είσαι έτσι. Προσπαθήστε να σταθείτε σε έναν καθρέφτη, βγάλτε τα ρούχα σας και μην κουνιέστε. Μην κουνιέστε και απλά αποδεχτείτε το και μην το κρίνετε.»

Διαβάστε επίσης