Προτάσεις για ένα τέλειο και λαμπερό δέρμα την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Λίγο πριν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και τη βραδινή, ρομαντική έξοδο με τον αγαπημένο σου επιβάλλεται να περιποιηθείς το δέρμα στο σώμα σου χαρίζοντας απαλότητα, λάμψη και τέλειο άρωμα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις πιστά τις συμβουλές και τα μυστικά των experts. Είναι παράλληλα μια ευκαιρία να χαλαρώσεις, να ανάψεις κεριά και να βάλεις την αγαπημένη σου μουσική να ακούγεται στο χώρο. 

Ξεκινάς με την απολέπιση

Πρόκειται για το πρώτο και σημαντικότερο βήμα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το αγαπημένο σου scrub ή να ακολουθήσεις τη μέθοδο του dry brushing που αγαπούν πολύ οι celebrities. Και στις δύο περιπτώσεις απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα και το δέρμα παραμένει απαλό και έτοιμο για το μπάνιο αλλά και τα προϊόντα περιποίησης που ακολουθούν. Μην ξεχνάς: Οι κινήσεις σου πρέπει να είναι απαλές και κυκλικές ώστε να ενισχύσεις την κυκλοφορία του αίματος και κατά συνέπεια να νοιώσεις ξεκούραστη και ανανεωμένη με δέρμα πιο σφριγηλό. 

Χαλαρωτικό μπάνιο

Ναι είναι εκείνη η στιγμή που περιμένεις εδώ και  καιρό. Γέμισε τη μπανιέρα με ζεστό νερό και βάλε έλαια με τρυφερό άρωμα όπως  βανίλια, γιασεμί ή τριαντάφυλλο. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις άλατα ή εκείνες τις bath bombs που έχουν ξεμείνει στο μπάνιο σου από τις γιορτές. Προσπάθησε να αδειάσεις το μυαλό και σκέψου μόνο το πιο ρομαντικό ραντεβού της χρονιάς και τον αγαπημένο σου. Ταυτόχρονα κι ενώ χαλαρώνεις μπορείς να απλώσεις μια μάσκα ενυδάτωσης και λάμψης τόσο στο πρόσωπο όσο και τα μαλλιά καθώς επίσης και eye patches. Τέλος, ξεπλένεις με άφθονο χλιαρό νερό και φοράς το μπουρνούζι σου το οποίο έχεις φροντίσει προηγουμένως ώστε να είναι ζεστό. Μην σκουπιστείς. Μπορείς απλά να ταμπονάρεις απαλά το δέρμα και να συνεχίσεις με την ενυδάτωση. 

Ενυδάτωση

Σήμερα αφήνεις στην άκρη την κρέμα που χρησιμοποιείς καθημερινά. Το καλύτερο είναι να απλώσεις προϊόν της σειράς του αγαπημένου σου αρώματος που εκτός από απαλότητα αφήνει μια τέλεια αίσθηση. Μια τέλεια επίσης ιδέα είναι το ξηρό λάδι με floral άρωμα που αφήνει βελούδινο φινίρισμα και απίθανη λάμψη ή και με shimmer στη σύνθεση του ειδικά αν αφήσεις τους ώμους και το ντεκολτέ ακάλυπτα. Μια υπέροχη ιδέα είναι το καλοκαιρινό σου body bronzer σε ρευστή μορφή, κρέμας ή ακόμη και πούδρας σε περίπτωση που φορέσεις το μικρό σου μαύρο φόρεμα χωρίς καλσόν. 

Αν αποφύγεις την κρέμα με shimmer στο σώμα μπορείς λίγο πριν ντυθείς να απλώσεις μικρή ποσότητας πούδρας με shimmer ή διακριτικό glitter στο ντεκολτέ και τους ώμους. Ιδανικά, μια πούδρα κατάλληλη για το σώμα και με απαλή εσάνς. Σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει λόγος να φορέσεις το άρωμα σου. 

Extra tip: Έχε δίπλα σου ένα ζεστό ρόφημα που θα φτιάξεις με νερό, λεμόνι και μέλι. Είναι ότι καλύτερο αφού θα σε κρατήσει ήρεμη καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας.

Διαβάστε επίσης