Η Μελίνας Τραυλού είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού εφοπλισμού, αναλαμβάνει το τιμόνι στην προεδρία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, μιας γυναίκας.

Η Μελίνα Τραυλού αναδείχθηκε πρώτη σε αριθμό ψήφων μεταξύ 42 υποψηφίων στις αρχαιρεσίες της Ενωσης που έλαβαν χώρα χθες και οδεύει προς τον προεδρικό θώκο της Ένωσης.

Ποια είναι όμως η Μελίνα Τραυλού;

Με καταγωγή από την Κεφαλλονιά, η Μελίνα Τραυλού προέρχεται από μία – κατα παράδοση – εφοπλιστική οικογένεια, καθώς είναι κόρη του Νίκου Τραυλού, ιδρυτή της Neptune Lines. Η ίδια έχει ανταπεξέλθει άριστα στα καθήκοντά της έως σήμερα, στο τιμόνι της ναυτιλιακής, “κόντρα” στις πεποιθήσεις πως ο εφοπλισμός είναι ένας κατα κόρον ανδροκρατούμενος χώρος.

Έχει δραστηριοποιηθεί ενεργά σε πρωτοβουλίες υπέρ του κοινωνικού ιστού, ως μέλος της Εndeavor Greece αλλά και με τον καθοριστικό της ρόλο στην δημιουργία της ΣYN- ENΩΣIΣ, «βραχίονα» κοινωνικής προσφοράς του ναυτιλιακού κόσμου.

Με σπουδές στη Βοστόνη, σε ένα απαιτητικό τμήμα, αυτό της Διοίκησης Eπιχειρήσεων του Northeastern University, η 52χρονη Μελίνα Τραυλού από πολύ νεαρή ηλικία μυήθηκε στον κόσμο της ναυτιλίας και του εφοπλισμού έχοντας στο πλευρό της τον μέντορά της, τον Νίκο Τραυλό.

Όσοι τη γνωρίζουν, κάνουν λόγο για μια γοητευτική συνομιλήτρια, ορθή γνώστη της αγοράς, μια άξια πρέσβειρα της χώρας μας και του ελληνικού εφοπλισμού στο εξωτερικό. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως ήταν από τα λίγα πρόσωπα που επέλεξε η γερμανική πρεσβεία της Αθήνας για να παραστούν στο δείπνο προς τιμή της Angela Merkel, όταν η Καγκελάριος επισκέφθηκε τη χώρα μας. Την Μελίνα Τραυλού επέλεξε ανάμεσα σε πολλούς επιχειρηματίες και να συναντήσει και ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping όταν ήρθε στην Ελλάδα.

Η Neprune Lines ελέγχει και διαχειρίζεται μεικτό στόλο οχηματαγωγών αλλά και φορτηγών μεταφοράς ξηρού φορτίου χύδην. Τα πλοία της κάθε χρόνο μεταφέρουν περισσότερα από 1 εκατομμύρια οχήματα σε 48 λιμάνια, σε 28 χώρες της ευρωπαϊκής ηπείρου και της Μέσης Ανατολής.

ΠΗΓΗ: banks.com.gr

Διαβάστε επίσης