Τα δέκα συχνά λάθη που κάνουμε στο μακιγιάζ

Αν και έχεις εμμονή λοιπόν με το μακιγιάζ υπάρχουν δέκα συγκεκριμένα λάθη που κάνεις και οι experts τα έχουν εντοπίσει. Κράτησε σημειώσεις λοιπόν ώστε να μην επαναληφθούν. 

Λάθος #1: Δεν περιποιείσαι σωστά την επιδερμίδα. Που σημαίνει πως για να δείχνει άψογη η βάση θα πρέπει το δέρμα να είναι τέλεια ενυδατωμένο αρχικά. Στη συνέχεια επιβάλλεται να χρησιμοποιήσεις primer που χαρίζει απαλότητα, φυσική λάμψη και διάρκεια στο μακιγιάζ. 

Λάθος #2: Χρησιμοποιείς λάθος απόχρωση κονσίλερ και αρκετή ποσότητα. Το κονσίλερ σύμφωνα με τους make up artists πρέπει να είναι πιο φωτεινό aka ένα τόνο τουλάχιστον πιο ανοιχτό από το φον ντε τεν. Η ποσότητα επίσης πρέπει να είναι ελάχιστη διαφορετικά μετά από λίγη ώρα θα δημιουργηθούν λεπτές γραμμές που κάνουν το βλέμμα να δείχνει κουρασμένο. Μην ξεχνάς να απλώσεις προηγουμένως κρέμα ή ορό στην περιοχή. 

Λάθος #3: Μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες. Οι ειδικοί επιμένουν πως βαραίνει το βλέμμα και δεν το ανοίγει όπως είναι το σωστό. Μπορείς να απλώσεις δύο στρώσεις στις πάνω και να αφήσεις τις κάτω φυσικές ακόμη κι αν δεν είναι πλούσιες και έντονες. 

Λάθος #4: Δεν χρησιμοποιείς blush. Ακόμη κι αν δεν αγαπάς το full make up look είναι το προϊόν που χρειάζεσαι και το μοναδικό που θα φωτίσει με μία μόνο πινελιά ολόκληρο το πρόσωπο. Μια ροδακινί ή μια δροσερή ροζ απόχρωση είναι οι καλύτερες και ταιριάζουν σε όλους τους τόνους δέρματος. 

Λάθος #5: Blending. Πρέπει να το κάνεις προσεχτικά και σχολαστικά ώστε να δείχνει ομοιόμορφο το αποτέλεσμα. Ο καλύτερος τρόπος να το πετύχεις είναι το ειδικό σφουγγαράκι. 

Λάθος #6: Κακός φωτισμός. Είναι ίσως το πιο σημαντικό λάθος. Ο σωστός φωτισμός θα σε βοηθήσει να δεις ακόμη και την παραμικρή ατέλεια ενώ θα καταφέρεις να σιγουρευτείς για το αποτέλεσμα πριν βγεις από το σπίτι. Το πιο σωστό είναι να δημιουργείς το μακιγιάζ δίπλα από το παράθυρο ώστε να έχεις φυσικό φως διαφορετικά φρόντισε να τον δημιουργήσεις τον σωστό στο μπάνιο σου. 

Λάθος #7: Φρύδια. Πρέπει να τα τονίζεις καθημερινά μιας και δημιουργούν την τέλεια “κορνίζα” σε ολόκληρο το πρόσωπο. Επίσης, ακόμη κι αν φοράς μία μόνο στρώση μάσκαρα αν τα φρύδια έχουν άψογο σχήμα και χρώμα τότε το βλέμμα σου θα δείχνει υπέροχο. 

Λάθος #8: Highlighter. Στο σημείο αυτό χρειάζομαι την προσοχή σου. Το εφαρμόζεις αποκλειστικά και μόνο στα σημεία που αντανακλά ο ήλιος που σημαίνει ψηλά στα ζυγωματικά και τη γέφυρα της μύτης. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις ελάχιστη ποσότητα στην εσωτερική γωνία των ματιών. 

Λάθος #9: Δεν περιποιείσαι σωστά τα χείλη πριν εφαρμόσεις κραγιόν ειδικά με ματ υφή. Κάθε μα κάθε φορά πρέπει να κάνεις απολέπιση. Είναι ο μόνος τρόπος να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα και να παραμείνουν τα χείλη σου απαλά, ενυδατωμένα και έτοιμα για το κραγιόν. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να αποκτήσεις σήμερα κιόλας το κατάλληλο lip scrub. Χρειάζονται 2-3 μόνο λεπτά. 

Λάθος #10: Πέφτεις για ύπνο χωρίς να αφαιρέσεις το μακιγιάζ. Και αυτό είναι ότι χειρότερο για την επιδερμίδα σου. Κατά τη βραδινή ρουτίνα περιποίησης ο καθαρισμός είναι διπλός. Αφαιρείς αρχικά μακιγιάζ και ρύπους με ένα γαλάκτωμα, συνεχίζεις με τζελ και αφρό και ολοκληρώνεις με την τονωτική λοσιόν. Όσο κουρασμένη κι αν είσαι αυτά είναι τα τρία βασικά βήματα που ακολουθείς. 

Διαβάστε επίσης