Σακούλες κάτω από τα μάτια – Δες πως μπορείς να απαλλαγείς

Οι σακούλες στα μάτια είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί εξίσου θα λέγαμε τόσο τις γυναίκες, όσο και τους άντρες.

Η επιδερμίδα στην περιοχή γύρω από τα μάτια είναι ιδιαίτερα λεπτή, αν τη συγκρίνουμε με οποιοδήποτε άλλο σημείο του προσώπου. Δουλεύει και κουράζεται ανελλιπώς από τις καθημερινές εκφράσεις και από τη συνεχή κίνηση των βλεφάρων. Έτσι οι σακούλες αρχίζουν να κάνουν την εμφάνιση τους.

Τι μπορείς να κάνεις για τις σακούλες κάτω από τα μάτια;

  • Εάν οι σακούλες κάτω από τα μάτια είναι… προϊόν ξενυχτιού, τοποθέτησε λεπτές φέτες παγωμένου αγγουριού στην κοιλότητα των ματιών. Το νερό που περιέχει το αγγούρι θα βοηθήσει.
  • Σε μια συστηματικότερη προσπάθειά σου να μειώσεις το συγκεκριμένο πρόβλημα, οφείλεις να χρησιμοποιείς καθημερινά, πρωί και βράδυ, κρέμες χωρίς άρωμα, έτσι ώστε να αποτρέψεις την πρόκληση ερεθισμών. Τα κύρια φυσικά συστατικά που πρέπει να αναζητήσεις σε τέτοιου είδους προϊόντα φροντίδας είναι η ευφράζια (καταπραϋντικό βότανο που αποτελεί εδώ και αιώνες τη μοναδική πρώτη ύλη για οφθαλμολογικά διαλύματα), η αλόη βέρα και η αλλαντοΐνη.
  • Ταυτόχρονα, μάθε να αποφεύγεις το τρίψιμο και το τράβηγμα της επιδερμίδας σου στην περιοχή. Για παράδειγμα, τα προϊόντα ντεμακιγιάζ έχουν την ικανότητα να αφαιρούν το μακιγιάζ χωρίς να χρειαστεί να κάνεις εσύ βίαιες κινήσεις. Απλώς ακούμπησε για λίγα δευτερόλεπτα την ειδική ροδέλα ντεμακιγάζ, εμποτισμένη με το γαλάκτωμα καθαρισμού, πάνω στα βλέφαρα και στη συνέχεια με απαλές κινήσεις και χωρίς καθόλου τρίψιμο αφαίρεσε το μακιγιάζ.
Διαβάστε επίσης