Eyelighter: Μάθε τι είναι το και πώς θα το φορέσεις για να κερδίσεις τα βλέμματα

Σκεφτείτε το ως ένα highlighter που, όμως, είναι για να φωτίζει την περιοχή των ματιών. Αν μας ζητούσαν να περιγράψουμε με λίγες λέξεις το eyelighter θα λέγαμε ακριβώς αυτό.

Όταν αυτή η παγωμένη σκιά προστίθεται στα βλέφαρά μας, δημιουργείται μια λεπτομέρεια που βοηθά κάθε σχήμα ματιού να τραβήξει το φως ακριβώς στα σωστά σημεία, κάνοντας έτσι να φαίνονται πιο φωτεινά και πιο ξεκούραστα.

«Προσθέτοντας μια λάμψη στο καπάκι, το φως πιάνει στην πραγματικότητα τα σωματίδια της ιριδίζουσας χρωστικής και αντανακλάται πίσω, όπως χιλιάδες μικροσκοπικοί καθρέφτες που δημιουργούν την ψευδαίσθηση φωτεινότερων ματιών. “σημείωσε η make-up expert, Alexandra Compton.

Όπως, καταλαβαίνεις, λοιπόν, από παγωμένα λευκά έως αστραφτερά baby blues χρώματα, το eyelighter είναι μια ωραία αλλαγή αν και εσείς βαρεθήκατε το παραδοσιακό smoky eye και θέλετε με κάποιο τρόπο να αναδείξετε το μακιγιάζ των ματιών σας.

Eye-lighter is the new makeup technique that will make your eyes look  bigger than ever | Glamour UK

Πως θα απογειώσεις το μακιγιάζ των ματιών σου με το eyelighter

Πρώτo και κυριότερο βήμα, είναι να επιλέξουμε μια παγωμένη, ιριδίζουσα απόχρωση. Τα μαργαριταρένια λευκά, τα παγωμένα μπλε, τα αστραφτερά ροζ ταιριάζουν όλα – απλώς πρέπει να φροντίσουμε η σκιά να έχει δροσερούς τόνους. Γιατί; Σύμφωνα με τους make-up experts αντανακλούν περισσότερο φως και προσθέτουν διάσταση, κάνοντας τα μάτια να φαίνονται πιο ανοιχτά

Προσθέτουμε περισσότερη χρωστική ουσία κοντά στις εσωτερικές γωνίες, καθώς αυτό βοηθά κατά το άνοιγμα των ματιών να τραβούν την προσοχή. Ιδανικά εφαρμόζουμε με ένα βρεγμένο πινέλο.

Στη συνέχεια, περνάμε τη σκιά μέσα από την πτυχή και μέχρι το κόκκαλο του φρυδιού, αλλά κρατάμε το μεγαλύτερο μέρος της χρωστικής ουσίας συγκεντρωμένο σε αυτές τις εσωτερικές γωνίες.

Αργότερα εφαρμόζουμε λίγη σκιά στο κέντρο του καπακιού. Εάν κεντράρουμε μια δροσερή λάμψη στο καπάκι ακριβώς πάνω από την ίριδα, αυτό θα βοηθήσει να κάνουμε το μάτι λίγο πιο λαμπερό και να φαίνεται πιο ξεκούραστο. Από εκεί, μπορούμε να σύρουμε λίγη από την παγωμένη σκιά κατά μήκος της κάτω γραμμής των βλεφαρίδων σας.

Διαβάστε επίσης