3 εύκολοι τρόποι να αποτοξινωθείτε από τα social media

Ξεκινήσατε τη χρονιά με έναν στόχο που θα κάνει καλό στην ψυχική σας υγεία. Σύμφωνα με έρευνα λοιπον, υπάρχει συσχέτιση μεταξύ της χρήσης των social media και των προβλημάτων στην ψυχική υγεία.

Επειδή θεωρώ ότι δεν είναι και πολύ ρεαλιστικό το να κλείσουμε τα social media και να μην το μετανιώσουμε μετά από λίγες μέρες, ας ξεκινήσουμε με λίγο πιο ρεαλιστικούς τρόπους, που θα μας βοηθήσουν να ηρεμήσουμε και να απέχουμε με την περιττή υπερπληροφόρηση με την οποία καταιγιζόμαστε.

Κάνε turn off τις ειδοποιήσεις

Αν υπάρχει ένα βασικό πράγμα που μας αποσυντονίζει ενώ δουλεύουμε ή ξεκουραζόμαστε, είναι οι ήχοι από τα notifications σε όλες τις εφαρμογές μας. Το εισερχόμενο mail, το friend request στο Facebook, τα μηνύματα σε κάθε εφαρμογή και γνώριμοι ήχοι που δεν μας αφήνουν να συγκεντρωθούμε. Κάνουμε λοιπόν turn off και βλέπουμε αυτά που θέλουμε, όποτε το θέλουμε.

Δείτε τους φίλους σας εκτός

Αντί να στέλνετε ηχητικό μήνυμα στους φίλους σας κάθε φορά που θέλετε να τους ενημερώσετε για κάτι, κανονίστε να τους δείτε. Μπορεί να είναι πιο δύσκολο, αλλά θα βελτιώσετε τη σχέση σας και η επικοινωνία δεν θα είναι απρόσωπη. Όπως τότε που δεν είχαμε όλα αυτά τα social media.

Αντιμετώπισε τα social media σαν cheat meal

Αντί να είναι μέρος της καθημερινότητάς σου, δες το σαν τη στιγμή που θα αφιερώσεις στον εαυτό σου, αφού ολοκληρώσεις τις υποχρεώσεις σου. Σαν μία μικρή ανταμοιβή. Έτσι θα κάνεις καλύτερη επιλογή του τι παρακολουθείς και δεν θα είσαι συνέχεια από πάνω. Σαν το κομμάτι κέικ μετά τις φακές.

Διαβάστε επίσης