MeToo – Σοφία Μπεκατώρου: Ξεκινά η πρώτη δίκη για βιασμό ανήλικης αθλήτριας

Η ώρα για το ελληνικό #metoo έφτασε και στο ειδώλιο θα καθίσει πρώτος ο 39χρονος προπονητής ιστιοπλοΐας που κατηγορείται για τον βιασμό ανήλικης αθλήτριας του, πριν από 10 χρόνια.

 Ο κατηγορούμενος είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες του βιασμού κατ’ εξακολούθηση της κατάχρησης σε ασέλγεια και αποπλάνηση σε βάρος της 11χρονης , τότε , αθλήτριας ιστιοπλοΐας έως τα 14 χρόνια της.

Βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι ο προπονητής έχει ομολογήσει πως είχε σεξουαλικές σχέσεις με το ανήλικο κορίτσι.

Να θυμίσουμε επιπλέον ότι η κοπέλα με την στήριξη της κ. Μπεκατώρου είχε καταγγείλει πριν έναν χρόνο στον εισαγγελέα όσα βίωσε και ο προπονητής είχε συλληφθεί κατευθείαν ενώ ισχυριζόταν ενώπιον της ανακρίτριας ότι αγαπά την κοπέλα και πως πρέπει να κάνει λίγο υπομονή ώστε όταν βγει από τη φυλακή να την παντρευτεί.

Το κορίτσι για δύο χρονιά ζούσε έναν εφιάλτη και δεν έβρισκε το κουράγιο να μιλήσει αλλά όταν άλλαξε προπονητή βρήκε το κουράγιο να το πει στους γονείς της.

Εκείνοι απευθύνθηκαν άμεσα στον διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού και ενημέρωσαν τη διοίκηση του ναυτικού ομίλου της περιοχής, η οποία απομάκρυνε τον κατηγορούμενο από τη θέση του προπονητή ενώ τελικά δεν προέβησαν σε έγγραφη καταγγελία φοβούμενοι για τις συνέπειες που είχε η ποινική διαδικασία στη ζωή του παιδιού τους.

Έτσι, η 21χρονη κοπέλα έφτασε σήμερα στα δικαστήρια, συνοδευόμενη από τους γονείς και την αδερφή της και ήταν όλοι πιασμένοι χέρι-χέρι έτοιμη για την δίκη.

Το παρόν έδωσε και η Σοφία Μπεκατώρου η οποία θα είναι και μάρτυρας υπεράσπισης του θύματος.

Διαβάστε επίσης