5 φυσικά tips που θα κάνουν τους μαύρους κύκλους παρελθόν

Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια ταλαιπωρούν πολλούς ανθρώπους -ναι, ανάμεσά τους είμαστε και εμείς- και μπορεί να εμφανίζονται ακόμα και αν δεν υπάρχει έλλειψη ύπνου.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να τους μειώσετε.

Σωστή διατροφή και ενυδάτωση

Ακολουθήστε μία ισορροπημένη διατροφή και καταναλώστε αντιφλεγμονώδεις τροφές και πολλά λαχανικά. Αποφύγετε την ζάχαρη και την γλουτένη οι οποίες κάνουν το πρόβλημα ακόμα μεγαλύτερο.

Tip: Ενυδατωθείτε σωστά καθημερινά πίνοντας πολλά λίτρα νερό.

Κοιμηθείτε σωστά

Εκτός από τις πολλές ώρες σημαντικό ρόλο παίζει και η ποιότητα του ύπνου σας. Προσπαθήστε να ακολουθείτε ένα υγιές πρόγραμμα.

Επίσης προτιμήστε να ξαπλώνετε ανάσκελα -είναι η στάση που σας προτείνουμε- γιατί συγκριτικά με μπρούμυτα ή στο πλάι βοηθάει στη μείωση των μαύρων κύκλων λόγω της ανύψωσης του κεφαλιού.

Έλαιο αμυγδάλου

Το έλαιο αμυγδάλου περιέχει βιταμίνη Α η οποία είναι αντιοξειδωτική και πολύ αποτελεσματική στο να μειώνει τους μαύρους κύκλους αλλά και να ενυδατώνει καλά την περιοχή κάτω από τα μάτια.

Tip: Κάντε απαλό μασάζ με λίγες σταγόνες από το έλαιο αμυγδάλου πριν κοιμηθείτε.

Τσάι

Είναι ένα γνωστό “γιατροσόφι” για τους μαύρους κύκλους λόγω της καφεΐνης που περιέχει. Επίσης μειώνει τα αγγεία του αίματος κάνοντάς τους να φαίνονται λιγότερο έντονοι και βοηθάει και στη σύσφιξη του δέρματος.

Tip: Βάλτε τα φακελάκια με το τσάι σε βραστό νερό και έπειτα στην κατάψυξη για 20 λεπτά. Τοποθετήστε απαλά τα φακελάκια κάτω από τα μάτια σας για 15-20 λεπτά.

Κρύες Κομπρέσες

Η κρύα κομπρέσα βοηθάει στη μείωση του πρηξίματος και τους μαύρους κύκλους λόγω της μείωσης που προκαλεί στα αγγεία του αίματος.

Tip: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία κρύα πετσέτα, ένα κουτάλι που έχετε τοποθετήσει πριν στο ψυγείο ή ένα facial roller.

Διαβάστε επίσης