Tips για να απολαύσουμε το Σαββατοκύριακό μας

Σαββατοκύριακο … Και το μόνο που θέλουμε είναι να κάτσουμε στον καναπέ και να μην μας ενοχλήσει κανείς. Άλλα ακόμη και έτσι, κάτι μας ενοχλεί. Μας ενοχλεί η κακή διάθεση, την οποία έχουμε είτε από την κούραση είτε από την σκέψη ότι ακολουθεί μια εξίσου δύσκολη εβδομάδα.

Οι παρακάτω τρόποι θα βελτιώσουν την διάθεσή μας το Σαββατοκύριακο, καθώς είναι κρίμα να περνάμε τις μοναδικές μέρες χαλάρωσης με κατεβασμένη ψυχολογία.

Ξεκινάμε την ημέρα με σπιτικό ρόφημα

Αντί να πάμε στο απέναντι μαγαζί ή να παραγγείλουμε καφέ με delivery, φτιάχνουμε το αγαπημένο μας ρόφημα στο σπίτι. Η όλη διαδικασία, τα αρώματα από την παρασκευή του ροφήματος και η ευχαρίστηση ότι φτιάξαμε κάτι νόστιμο, είναι κάποια «μικρά» πράγματα που μας δίνουν ενέργεια.

Πρωινή βόλτα

Μπορεί να είναι και απογευματινή, δεν έχει σημασία. Αρκεί να σηκωθούμε από τον καναπέ, να πάρουμε έναν φίλο και να περπατήσουμε στην γειτονιά κουβεντιάζοντας χαλαρά και χαζεύοντας βιτρίνες μαγαζιών ή την φύση.

Δεν υπάρχει δικαιολογία. Αν βρέχει παίρνουμε ομπρέλα και αν έχει κρύο κάνουμε… styling με χοντρό μπουφάν, γάντια και σκούφο. Οι χαλαρές βόλτες βελτιώνουν αποδεδειγμένα την ψυχική υγεία.

Αφιερώνουμε χρόνο σε ένα χόμπι

Ναι, το Σαββατοκύριακο είναι για ξεκούραση, αλλά αν έχουμε κάποιο χόμπι που δεν προλαβαίνουμε να εξασκήσουμε μέσα στην εβδομάδα, το Σαββατοκύριακο είναι η ευκαιρία. Ακούγεται αυτονόητο, αλλά πολλοί από εμάς πιστεύουμε ότι χαλάρωση σημαίνει μη δημιουργικές δραστηριότητες όπως η ενασχόληση με τα σόσιαλ μίντια. Κι όμως, ακόμα και το γυμναστήριο μια Κυριακή πρωί, μπορεί να «ξεκουράσει» το μυαλό.

Οταν κάνουμε επάγγελμα γραφείου (με υπολογιστή), το να περνάμε τον ελεύθερο χρόνο πάλι μπροστά σε οθόνη δεν μας αφήνει περιθώριο ξεκούρασης. Αντίθετα, ένα χόμπι όπως η ζωγραφική και ο χορός λειτουργούν ως «διάλειμμα» για τον εγκέφαλο.

Μαγειρική

Η μαγειρική είναι καλύτερη τα Σαββατοκύριακα, καθώς δεν υπάρχει η πίεση του χρόνου και η κούραση. Βάζουμε φαντασία και δημιουργικότητα για πεντανόστιμα πιάτα που θα δώσουν «γεύση» στη μέρα μας.

Μπορούμε να βρούμε συνταγές διαδικτυακά ή να πειραματιστούμε κάνοντας παραλλαγές των συνταγών που ήδη γνωρίζουμε.

Περιποίηση

Μαλλιά, νύχια, μασάζ, ψώνια είναι μόνο μερικά από αυτά που μπορούμε να κάνουμε για να επιστρέψουμε την Δευτέρα στην δουλειά κεφάτοι και ανανεωμένοι.

«Κερνάμε» τον εαυτό μας ένα γλυκό

Τι και αν κάνουμε δίαιτα; Το Σαββατοκύριακο δικαιούμαστε ένα γλυκό. Φτιάχνει την διάθεση και είναι σαν να λέμε «συγχαρητήρια» στον εαυτό μας για τα κατορθώματά του την εβδομάδα που πέρασε.

Καλό Σαββατοκύριακο!

Διαβάστε επίσης