Η 37χρονη Μάρτα Ορτέγκα ανέλαβε τα ηνία του ομίλου «Zara»

Νέα εποχή αναμένεται να ανατείλει για τον όμιλο Inditex των περίφημων brands Zara, Bershka, Massimo Dutti και Pull&Bear, με την ανάληψη της διοίκησής του από τη Μάρτα Ορτέγα, κόρη του ιδρυτή του ομίλου Αμάνθιο Ορτέγα, έχοντας υπ’ ευθύνη της 6.654 καταστήματα και 162.450 άτομα προσωπικό, ανά τον κόσμο.

Κάτι που βέβαια δεν είναι περίεργο, αφού η Μάρτα μεγάλωσε με αυτή την προοπτική, αφού όπως λέει: «Έζησα και αναπνέω σε αυτή την εταιρεία από την παιδική μου ηλικία. […] Πάντα έλεγα ότι θα αφιέρωνα τη ζωή μου στο να χτίσω την κληρονομιά των γονιών μου, κοιτάζοντας το μέλλον αλλά μαθαίνοντας από το παρελθόν…. Με τιμά βαθύτατα η εμπιστοσύνη που μου δόθηκε και είμαι εξαιρετικά ενθουσιασμένη για το μέλλον». Η Μάρτα φοίτησε σε ελβετικό οικοτροφείο, σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων στο European Business School στο Λονδίνο και στα 22 της χρόνια ξεκίνησε να δουλεύει ως πωλήτρια στο Zara στην Oxford Street του Λονδίνου, και όπως είπε στη «Wall Street Journal»: «Την πρώτη εβδομάδα, νόμιζα ότι δεν θα επιβίωνα». Έκτοτε αποτελεί τον πιο ισχυρό κρίκο στην εταιρεία του πατέρα της, αξίας 75 δισεκατομμυρίων λιρών. 

Οι αποφάσεις της περιλαμβάνουν το να ξεχωρίζει τη Zara από τους ανταγωνιστές της, το σχεδιασμό και το merchandising γυναικείων ενδυμάτων Zara, την τοποθέτηση καταστημάτων σε νευραλγικά σημεία και η καλύτερη προώθηση των ρούχων, προσλαμβάνοντας διασημότητες φωτογράφους όπως ο Mario Sorrenti και ο Steven Meisel, γεγονός που έχει εκτοξεύσει το brand. 

Η 37χρονη μητέρα δύο παιδιών μιλά πέντε γλώσσες, παντρεύτηκε το συνεργάτη της Inditex Κάρλος Τορέτα το 2018, σε δεύτερο γάμο με πολλά αστέρια να τριγυρνούν μεταξύ των 400 υψηλών καλεσμένων της στο «Royal Yacht Club» στη Λα Κορούνια. Φόρεσε τέσσερις δημιουργίες υψηλής ραπτικής Valentino, οι οποίες μεταφέρθηκαν με ιδιωτικό τζετ και παραδόθηκαν από τον Pierpaolo Piccioli, το δημιουργικό διευθυντή της εταιρείας. Οι καλεσμένοι απόλαυσαν σόου από τη Νόρα Τζόουνς, τον Τζέιμι Κάλουμ και τον Κρις Μάρτιν των Coldplay, ενώ την εκδήλωση απαθανάτισε ο αείμνηστος φωτογράφος μόδας Πέτερ Λίντμπεργκ. Είναι επίσης στενή φίλη της βασίλισσας Λετίθια της Ισπανίας, η οποία εμφανίζεται τακτικά φορώντας κομμάτια Zara, αλλά και πολλών εστεμμένων της Ευρώπης.

Πηγή: Εφημερίδα On Time

Διαβάστε επίσης