Kate Middleton: Η συγκλονιστική καμπάνια κατά της βίας των γυναικών

Συγκλονιστικές εικόνες της Δούκισσας του Κέιμπριτζ ως θύμα ενδοοικογενειακής κακοποίησης έχουν κυκλοφορήσει, σε όλη την Ευρώπη,ως μέρος μιας εκστρατείας κατά της βίας των γυναικών.

Η ανατριχιαστική φωτογραφία της Kate Middleton με κοψίματα και μώλωπες εμφανίζεται σε στάσεις λεωφορείων και κτίρια στο Μιλάνο, αλλά και στη νότια ισπανική παράκτια πόλη, Los Alcázares.

Η συγκλονιστική καμπάνια του Ιταλού καλλιτέχνη και ακτιβιστή, Αλεσάντρο Παλόμπο και στόχο είχε την ευαισθητοποίηση για την ενοδοικογενειακή βία, με “πρωταγωνίστριες” της καμπάνιας, εκτός από την Kate Middleton, τις: Ursula von der Leyen, Kamala Harris, Βασίλισσα Λετίσια της Ισπανίας και Christine Lagarde.

Ο Αλεσάντρο Παλόμπο μέσα από την φωτογράφισή του θέλησε να επιστήσει την προσοχή στην φτωχή ανταπόκριση των πολιτικών στο πρόβλημα της βίας με βάση το φύλο.

Ο ίδιος έγραψε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, “Γιατί μια γυναίκα να καταγγείλει ότι είναι θύμα αν μετά δεν προστατεύεται από τους θεσμούς και καταλήγει νεκρή; Πώς μπορεί μια γυναίκα θύμα κακοποίησης και βίας να συνεχίζει να πιστεύει στους θεσμούς; Βλέπω πολιτικούς να καλούν τις γυναίκες να κάνουν καταγγελίες αλλά κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη της προστασίας και υποστήριξής τους. Ένα Κράτος που δεν προστατεύει αλλά αφήνει τις γυναίκες μόνες στα χέρια του βασανιστή τους γίνεται σιωπηλός συνεργός”.

Διαβάστε επίσης