Πλημμύρισε φως από την Κορέα έως την Αθήνα μέσα από την πρώτη ατομική έκθεση της Αγγελικής Αγγελίδη

Και εγένετο φως! Το απόγευμα της Πέμπτης 11 Νοεμβρίου, μία λάμψη ξεπήδησε από το Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων και  ξεχύθηκε στον σκοτεινό ορίζοντα της Αθήνας και τη φώτισε!

Το Πάρκο Ελευθερίας γέμισε από λαμπερές παρουσίες. Εκπρόσωποι της κεντρικής πολιτικής σκηνής, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των επιστημών, της show biz, των τεχνών συγκεντρώθηκαν για να ζήσουν μαζί με την Αγγελική Αγγελίδη το όνειρο της να αποτυπώσει με χρώματα τον πολιτισμό, την κουλτούρα, τη λαϊκή σοφία, τις αξίες και την πνευματικότητα της Κορέας.

Στην πρώτη έκθεσή της, η εικαστικός μπόλιασε το ταξίδι στην Κορέα με τις ελληνικές καταβολές της. Το αποτέλεσμα υπήρξε μαγικό! Όπως ένα ταξίδι στη χώρα της Άπω Ανατολής. Μία εμπειρία ζωής αποτυπωμένη στον καμβά.

Μπορεί να είναι εικαστικό

«Μελετώντας Ιστορία της Τέχνης, ένιωσα έλξη για τον ασιατικό πολιτισμό και, κυρίως, για τον σχεδόν άγνωστο σ’ εμάς τους Έλληνες, μεγάλο πολιτισμό της Κορέας. Στην έκθεση δεν θα δείτε τα παλ χρώματα της ασιατικής τέχνης ή γυναίκες με παραδοσιακές φορεσιές και χτενίσματα που κοιτάνε προς την Ανατολή. Παρουσιάζω ιστορίες, παροιμίες και ρητά της Κορέας, όπως εντυπώθηκαν μέσα από το δικό μου ελληνικό φίλτρο. Δημιούργησα έργα με στοιχεία από την ιστορία και την κουλτούρα της, δεμένα με αντίστοιχα ελληνικά, κι από αυτό το σμίξιμο προέκυψαν οι πολύχρωμες και ζωντανές ιστορίες που θέλω να διηγηθώ», εξήγησε η Αγγελική Αγγελίδη το σχέδιό της.

Μπορεί να είναι εικαστικό εσωτερικός χώρος
Μπορεί να είναι εικαστικό

Από τον θαυμασμό όσων παραβρέθηκαν στα εγκαίνια της έκθεσης, έγινε αντιληπτή η απόλυτη επιτυχία του εγχειρήματος.

Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα, άτομα που στέκονται και κείμενο που λέει "0 t 2 9 G εγένετο φως 천사 丰"

Εντυπωσιάστηκαν ακόμα και κοσμογυρισμένοι επισκέπτες της έκθεσης όπως ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης,  «τσάρος της Οικονομίας», Χρήστος Σταϊκούρας, ο Πέτρος Κωστόπουλος,  η Άλκηστις Πρίνου, ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου, Βαγγέληε Μπουρνούς.

Μπορεί να είναι εικόνα 12 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος
Μπορεί να είναι εικόνα 10 άτομα και άτομα που στέκονται
Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος

Εξίσου ενθουσιασμένοι έδειξαν και όλοι οι celebrities που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Αγγελικής Αγγελίδη και είδαν τις σκέψεις, τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς, τις ερμηνείες της εικαστικού να συνδέουν τον πολιτισμό της Κορέας με τον τρόπο που τον αφηγείται μία Ελληνίδα μέσα την υπέρβαση της τέχνης, η οποία έγινε γέφυρα, η οποία συνέδεσε δύο διαφορετικούς κόσμους.

Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος
Μπορεί να είναι εικόνα 10 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος

Η Σίσσυ Χρηστίδου, η Ιωάννα Μαλέσκου, η Ντορέττα Παπαδημητρίου, ο Παύλος Σταματόπουλος και 10άδες άλλοι φίλοι της εικαστικού που την τίμησαν με την παρουσία τους στα εγκαίνια, μέσα από τους πίνακες ταξίδεψαν στην κορεατική χερσόνησο.

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και άτομα που στέκονται
ντορεττα σισσυ χρηστίδου
μαλεσκου

Αρκούσε μία συζήτηση με τον πρεσβευτή της Κορέας, Jung II Lee για να αντιληφθεί ο καθένας την εξαιρετική επίδραση που είχε στον διπλωμάτη από την Ασία η εικαστική άποψη της Αγγελικής Αγγελίδου.

Φυσικά, στα εγκαίνια δεν βρέθηκαν μόνο οι προαναφερθέντες. Διακρίναμε επίσης τον πρώην υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος έκανε και τη σχετική προσφώνηση. Όπως είδαμε τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, την υφυπουργό Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, τη Γεωργία Σαμαρά, σύζυγο του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα, τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστο Δήμα, την Κατερίνα Γκαγκάκη, τον αντιδήμαρχο Αθηναίων, Νίκο Μακρόπουλο. Όλοι έδειχναν εκστασιασμένοι από την απεικόνιση μίας ολόκληρης φιλοσοφίας σε πίνακες ζωγραφικής.

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, άτομα που στέκονται και κουστούμι

Ήταν και αυτή η λεπτομέρεια ακόμα ένας λόγος για να ‘ναι υπερήφανοι δίπλα της, ο σύζυγός της, κορυφαίος δερματολόγος, Στέλιος Αγγελίδης, αλλά και ο γιος τους, Αγάπιος. Πώς, άλλωστε, να μην είναι όταν ο άνθρωπός τους κατάφερε από την πρώτη ατομική έκθεση να επιβεβαιώσει το ταλέντο, την πολυσχιδή προσωπικότητα και το μεράκι που χαρακτηρίζει κάθε ενασχόλησή του;…

Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "Μαμά μας, είσαι άνθρωπος που μας έμαθε ότι η σκληρή δουλειά κάποτε συναντάει την ευκαιρία και σήμερα TO απέδειξες με τον πιο φωτεινό τρόπο! Είσαι άνθρωπος που ξέρει καλά να ακούαι να συμβουλεύει και να ηρεμεί την ψυχή μας! Έχεις την πιο γλυκιά και ζεστή αγκαλιά του κόσμου! Είσαι καλύτερη και ξεχωρίζεις για την ιδιαιτερότητά σου και για την ομορφιά σου. Είσαι Άγγελοςμας δική Σε αγαπάμε και είμαιστε περήφανοι! Δημήτρης υονηζνονα BUYOY BblVBRJΣBUM"

Όπως υπερήφανος πόζαρε δίπλα στη μητέρα του και ο πρώτος γιος της, ο Δημήτρης Αραπκιλής! Μαζί με τον μικρότερο αδερφό του, τον Αγάπιο, άλλωστε, έφτιαξαν το δώρο προς τον δικό τους “άγγελό”! Μία εικόνα που τα λέει όλα και αποδεικνύει ότι η Αγγελική Αγγελίδη δεν είναι απλά μία ταλαντούχα εικαστικός, ούτε μόνο μία καταξιωμένη επαγγελματίας. Είναι μία υπέροχη μαμά, όπως λένε οι δύο γιοι της και μια εξαιρετική σύζυγός, όπως αναφέρει σε κάθε ευκαιρία ο Στέλιος Αγγελίδης!

Διαβάστε επίσης