Ναταλία Γερμανού: Έξαλλη με τις δηλώσεις του Μάνου Ιωάννου

Η συνέντευξη που παραχώρησε ο Μάνος Ιωάννου στην κάμερα της εκπομπής “Open Weekend” σχολιάστηκε από τη Ναταλία Γερμανού και την ομάδα της εκπομπής “Καλύτερα δε Γίνεται”. Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε στο #Metoo, στον Πέτρο Φιλιππίδη αλλά και στον Δημήτρη Λιγνάδη.

Συγκεκριμένα, ο Μάνος Ιωάννου ανέφερε μεταξύ άλλων: “Αν ισχύουν όλα αυτά για Φιλιππίδη και Λιγνάδη είναι εγκλήματα. Πλέον έχει κοπάσει. Στην αρχή γινόντουσαν 500 χιλιάδες καταγγελίες, φοβόσουν να φλερτάρεις μη γυρίσει κάποιος και σου πει τι είναι αυτά που κάνεις. Δεν μπορεί να βγαίνει ο καθένας και να λέει το απλό φλερτ σεξουαλική παρενόχληση. Η συνεργασία μου με τον Πέτρο Φιλιππίδη ήταν πάρα πολύ καλή. Ούτε bullying ούτε τίποτα. Εννοείται ότι μπορεί να υπάρξουν κάποια νεύρα, κάποιες φωνές. Εγώ δεν τον είδα να φέρεται άσχημα.

Κάποιες καταγγελίες τις θεώρησα χαζές. Δεν γίνεται ξαφνικά να θυμήθηκαν 300 άτομα τι έχει κάνει ο Δημήτρης Λιγνάδης. Σίγουρα κάποια ισχύουν, αλλά και κάποια δεν ισχύουν. Βγήκαν απλά όλοι να κατηγορήσουν τον Δημήτρη Λιγνάδη. Το μεγάλο πλήγμα για το θέατρο ήταν ο κορονοϊός και όχι τόσο οι καταγγελίες”.

Μετά το απόσπασμα, η Ναταλία Γερμανού μοιράστηκε τη γνώμη της πάνω στα λεγόμενά του: Προσπαθώ να τα βάλω σε μια τάξη στο μυαλό μου αυτά που θέλω να πω, γιατί όπως ξέρετε με τον Μάνο γνωριζόμαστε. Πάρα πολύ καλά. Δεν του αφαιρώ καθόλου το δικαίωμα να πει τη γνώμη του και να πει ότι στη δική του συνεργασία με τον Πέτρο Φιλιππίδη όλα κύλησαν καλά. Βεβαίως σε αντίστοιχο βίντεο για τον Αλέξανδρο Παπατριανταφύλλου που είπε πως εκείνος δεν αντιμετώπισε πρόβλημα με τον Λιγνάδη, είχα πει εγώ, με δείχνω με το δάχτυλο, ότι δεν είναι τώρα η ώρα να θυμόμαστε τις καλές στιγμές. Άρα δε μπορώ να βάζω δύο μέτρα και δύο σταθμά, επειδή τον Μάνο τον γνωρίζω.

Το ίδιο λοιπόν θα επαναλάβω και τώρα. Επειδή θυμάμαι τη συνεργασία του Μάνου με τον Πέτρο Φιλιππίδη, θυμάμαι πως ήταν πάρα πολύ φίλοι, έκαναν παρέα και αυτή η παρέα συνεχίστηκε.

Θα δεχτώ ότι ο Μάνος νιώθει την ανάγκη να υπερασπιστεί τον φίλο του και πως δεν είχε κανένα πρόβλημα. Κανένας ποτέ μα ποτέ δε συσχετίζει τη σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση με το φλερτ. Ουδέποτε θα πάει κάποιος σε ένα μπαρ και θα πει σε μια κοπέλα να την κεράσει ένα ποτό και η κοπέλα θα πάει στην αστυνομία να τον καταγγείλει σαν βιαστή.

300 καταγγελίες ξαφνικά στον Δημήτρη Λιγνάδη; 300 έγιναν; Δε νομίζω. Είναι μετρημένες στα δάχτυλα. Ο ένας κάνει την αρχή πάντα και παίρνει θάρρος ο επόμενος και μιλάει. Έτσι ξεκίνησε το κίνημα metoo από τη Σοφία Μπεκατώρου.

Η λέξη που με ενόχλησε πιο πολύ από όλες είναι “κάποιες καταγγελίες της θεώρησα χαζές”. Χαζές καταγγελίες δεν υπάρχουν. Υπάρχουν καταγγελίες τις οποίες ο Εισαγγελέας θα αποφανθεί αν έχουν βάση. Χαζές όχι. Όχι! Ας πει “να δούμε τι θα αποφασίσει ο Εισαγγελέας”. Όταν πάει ένας δημοσιογράφος και του θέτει την ερώτηση αυτή, έχει δικαίωμα ο κάθε καλλιτέχνης να μην τοποθετηθεί για το metoo. Πρέπει οπωσδήποτε να πει για το metoo; Ας μην πει και ένας άνθρωπος για το metoo. Ας μην έχουμε όλοι άποψη, δεν είναι απαραίτητο”

Διαβάστε επίσης