Ξείνησαν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις – Όλα όσα πρέπει να προσέχεις

Ξεκίνησαν σήμερα, Δευτέρα 1η Νοεμβρίου, οι φθινοπωρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 15 του μήνα, ενώ τα καταστήματα, έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν την Κυριακή 7 Νοεμβρίου με προτεινόμενο ωράριο από τις 11:00 έως τις 18:00.

Στο μεταξύ, την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου αναμένονται οι προσφορές στο πλαίσιο του θεσμού «Black Friday» που ακολουθεί την ημέρα της γιορτής των Ευχαριστιών ενώ την επόμενη Δευτέρα, στις 29 Νοεμβρίου, μπορούμε να επωφεληθούμε των προσφορών στις αγορές που γίνονται αποκλειστικά και μόνο μέσω του διαδικτύου, στο πλαίσιο της «Cyber Monday».

Και καλά όλα αυτά. Υπάρχουν όμως και παγίδες.΄Ετσι η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος μας συστήνει όλα όσα πρέπει να προσέξουμε.

  • Να κάνουμε έρευνα αγοράς και να ελέγχουν όχι μόνο την τιμή (αρχική και νέα) αλλά και την ποιότητα των προϊόντων. Επίσης, να αναζητούμε στο διαδίκτυο την τιμή του προϊόντος που πρόκειται να επιλέξουμε, βάσει κωδικού ή αριθμού μοντέλου, ώστε να είμαστ βέβαιοι ότι η τιμή που έχουμε εντοπίσει είναι η πιο συμφέρουσα.
  • Να οριοθετήσουμε τις ανάγκες μας και να προγραμματίσουμε με λίστα τις αγορές που πρόκειται να κάνουμε, οι οποίες θα συμβαδίζουν με τον προσωπικό ή οικογενειακό μας προϋπολογισμό, αποφεύγοντας αλόγιστες δαπάνες.
  • Να ενημερωθούμε για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής μας όταν αγοράζουν προϊόντα με δόσεις. Ιδίως για αγορές με πιστωτική κάρτα, να είμαστε πάντα ενημερωμένοι για τους όρους και τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης αγοράς.
  • Τα προϊόντα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς (όχι το ποσοστό έκπτωσης). Προσοχή ιδιαίτερη στις προσφορές, στις οποίες αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, διότι σε περίπτωση υπαναχώρησης, δεν υπάρχει η δυνατότητα της αλλαγής.
  • Να ζητάμε πάντα την απόδειξη για τα προϊόντα που έχουμε αγοράσει. Σε περίπτωση που το προϊόν είναι ελαττωματικό και θελήσουμε να το επιστρέψουμε ή να το αλλάξουμε, η επίδειξη της απόδειξης είναι απαραίτητη.

Διαβάστε επίσης