Φώφη Γεννηματά: Η Πολιτεία δίνει το όνομά της σε δωρεάν εξετάσεις για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού – Η ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Με ένα ειδικό πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου που θα έχει το όνομα «Φώφη Γεννηματά» πρόκειται να τιμήσει η Πολιτεία τη μνήμη της αείμνηστης πολιτικού, που έφυγε από τη ζωή στα 56 μετά από σκληρή “μάχη” με την επάρατη νόσο.

Πριν λίγη ώρα ο Πρωθυπουργός, Κυριακός Μητσοτάκης, με μια ανάρτησή του στο Instagram,  έκανε γνωστό ότι μέσα στο 2022 καθιερώνεται με ένα ειδικό πρόγραμμα πιλότο, η δωρεάν πρόσβαση όλων των γυναικών 50-69 ετών σε προσυμπτωματικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Η Πολιτεία τιμά τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά έτσι όπως θα ήθελε και εκείνη: με ένα ειδικό πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου, που θα φέρει το όνομά της.

Ξεκινάμε όπως έχουμε δεσμευθεί από τον προσυμπτωματικό έλεγχο για τον καρκίνο του μαστού διότι αποτελεί τη συχνότερη μορφή καρκίνου που απειλεί τις γυναίκες και ταυτόχρονα αυτόν που μπορεί να θεραπευθεί εφόσον εντοπιστεί εγκαίρως.

Μέσα στο 2022 καθιερώνουμε, λοιπόν, με ένα ειδικό πρόγραμμα πιλότο, τη δωρεάν πρόσβαση όλων των γυναικών 50-69 ετών σε προσυμπτωματικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού. Η τεχνολογία θα μας βοηθήσει να ειδοποιούνται μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων για το ετήσιο ραντεβού τους όλες οι γυναίκες, ενώ ταυτόχρονα στις δομές υγείας θα παρέχεται και συμβουλευτική υποστήριξη ώστε να αλλάξουμε επικίνδυνες συνήθειες και συμπεριφορές.

Είναι ένα χρέος της Πολιτείας που τώρα γίνεται μεγαλύτερο καθώς θα το συνοδεύει η δύναμη και το χαμόγελο της Φώφης. Μαζί με το μήνυμα ότι ο αγώνας για μία καλύτερη δημόσια υγεία πρέπει να μας έχει πάντα ενωμένους.

Διαβάστε επίσης