Ιωάννα Παλιοσπύρου: Με λευκές μάσκες οι φίλες της στη δίκη

Με τον δικό τους τρόπο θέλησαν να εκφράσουν τη στήριξή τους στην Ιωάννα οι φίλες της, μετά την καταδίκη της Έφης Καρακάντζουλα για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Φόρεσαν λευκές μάσκες και εμφανίστηκαν στο πλευρό του θύματος της δολοφονικής επίθεσης με βιτριόλι, με την Ιωάννα να τις αγκαλιάζει σφιχτά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ εξέφρασε δημόσια η Ιωάννα, τονίζοντας ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την αποκατάσταση της υγείας της, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα για τις απανταχού κακοποιημένες γυναίκες. 

Η Ιωάννα ανέφερε «ο κόσμος μού έδωσε κουράγιο και δύναμη η αναγνώριση της αδικίας που έχω υποστεί, για να συνεχίσω να αγωνίζομαι» και ευχαρίστησε δημόσια εκείνους που ήταν από την πρώτη στιγμή στο πλάι της, όπως δικηγόροι, γιατροί και φυσικά η οικογένεια και οι φίλοι της. «Ελπίζω οι κακοποιημένες γυναίκες, να βρουν στο πρόσωπό μου την ελπίδα ώστε να μη φοβούνται και να μάχονται για τα δικαιώματά τους. Θα προσπαθήσω να είμαι δίπλα σε όποιον το χρειαστεί», δήλωσε με νόημα στέλνοντας το δικό της μήνυμα.

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα, το δικαστήριο καταδίκασε ομόφωνα την 37χρονη σε κάθειρξη 15 ετών, ενώ απάντησε αρνητικά και στο αίτημα να της δοθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή της ώστε να μην οδηγηθεί στη φυλακή. Το δικαστήριο αποφάσισε να παραμείνει στη φυλακή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής της σε δεύτερο βαθμό, ενώ η ποινή που επιβλήθηκε στην κατηγορούμενη κατά συγχώνευση, είναι κάθειρξη 15 ετών και τριών μηνών.

Με την φράση του προέδρου «λύεται η συνεδρίαση» που έριξε την αυλαία στην πολύκροτη υπόθεση, ακούστηκαν από πρόσωπα από το περιβάλλον της Ιωάννας, λέξεις οργής προς την κατηγορούμενη: «Τέρας! Τέρας!» της φώναξαν, ενώ η 37χρονη μεταφερόταν από τους αστυνομικούς ξανά στο κρατητήριο. Κατά την αποχώρηση της Ιωάννας και των κοντινών της ανθρώπων, φίλες της την συνόδευσαν μέχρι τους δημοσιογράφους που την περίμεναν έξω, φορώντας μάσκες αντίστοιχες με αυτήν που φορά και η ίδια.

Διαβάστε επίσης