Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου μιλά για το #metoo και απαντά στις φήμες για τη νευρική ανορεξία

Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου παραχώρησε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο περιοδικό ΟΚ. Μίλησε στον Γιάννη Πουλόπουλο για τις φήμες που περιτριγυρίζουν την υγεία της, ενώ αναφέρθηκε και στο ελληνικό #Metoo.

Αρχικά, η Ηλιάνα Παπαγεωργίου ξεκαθάρισε πως δεν ισχύουν όσα ακούστηκαν περί ανορεξίας κατά την περίοδο που έχασε πολλά κιλά.

Πιο συγκεκριμένα, σε σχετική ερώτηση, απάντησε:
“Είναι πολύ άσχημο να βγαίνουν κάποιοι και να κάνουν διάγνωση βλέποντας κάποιον στην τηλεόραση ή σε μία φωτογραφία. Θα εκμεταλλευτώ την ερώτηση που μου κάνεις για να πω ότι δεν έχω κάποιο πρόβλημα υγείας. Δόξα τω Θεώ, είμαι υγιής και σ’ το λέει αυτό κάποια που θα μπορούσες να την πεις και υποχόνδρια γιατί κάνω κάθε τρεις μήνες εξετάσεις. Την περσινή χρονιά κουράστηκα πολύ κι αυτό είχε επίπτωση στα κιλά μου. Κάποιοι όταν δουλεύουν 16 ώρες την ημέρα, όπως εγώ πέρσι, πρήζονται. Εγώ αδυνάτισα, παρόλο που έτρωγα κανονικά. Κι αυτό μπορούν να σ’ το επιβεβαιώσουν όσοι συνεργάστηκαν μαζί μου στον Alpha”.

Στη συνέχεια, η Ηλιάνα Παπαγεωργίου παραδέχτηκε πως κατά το ξέσπασμα του ελληνικού #Μetoo επηρεάστηκε σημαντικά. Το γεγονός ότι εκείνη δεν έχει δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση δεν σημαίνει τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν υφίστανται.

“Δεν είχα ανάλογη εμπειρία. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν, όχι μόνο στον χώρο του μόντελινγκ, αλλά παντού. Δεν σου κρύβω πως όταν ξέσπασε το κίνημα #ΜeΤoo στην Ελλάδα, υπήρχαν μέρες που επέλεγα να μην πηγαίνω καν στα γραφεία της εκπομπής γιατί δεν ήθελα να ακούω για τα περιστατικά βίας, παρενόχλησης ή κακοποίησης. Με πλήγωνε πολύ να ξέρω ότι υπήρχαν άνθρωποι στον περίγυρο αυτών των κοριτσιών που βρήκαν το θάρρος να μιλήσουν δημόσια και δεν τις στήριξαν. Σε εκείνη τη φάση ήταν που άρχισα να χάνω τα κιλά.

Με ενοχλούσε να ξέρω ότι υπήρχαν γυναίκες που κακοποιήθηκαν, που μπορεί να τις έχω συναντήσει και να τις έχω χαιρετήσει κιόλας, χωρίς να έχω αντιληφθεί τον πόνο που έκρυβαν μέσα τους. Και με ενοχλεί ακόμα περισσότερο να ξέρω ότι υπήρχαν συνάδελφοι αυτών των κοριτσιών που όχι μόνο δεν τις βοήθησαν, αλλά τους γύρισαν και την πλάτη.

Έχω μεγαλώσει σε ένα σπίτι με έναν μπαμπά που μου είχε εξηγήσει από νωρίς ότι δεν επιτρέπεται ούτε να φωνάζεις ούτε να επιβάλλεις κάτι στον άλλο με τη βία. Για εμένα είναι αδιανόητο ακόμα και αν υπάρχει μια διαφωνία με έναν συνάδελφο να τη λύσουμε υψώνοντας τον τόνο της φωνής μας. Είναι εξωπραγματικό να υπάρχει οποιουδήποτε είδους κακοποίηση, γι’ αυτό και σου λέω ότι όλη αυτή η ιστορία με πόνεσε πολύδήλωσε χαρακτηριστικά η Ηλιάνα Παπαγεωργίου.

Διαβάστε επίσης