Μήπως ο σύντροφος σου είναι κοινωνιοπαθής; Τα σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσεις

Μόλις γνώρισες έναν καταπληκτικό άντρα, τόσο καταπληκτικό που θα μπορούσε να είναι μετενσάρκωση του Mr.Darcy από το Υπερηφάνεια και Προκατάληψη της Τζέιν Ώστεν. Αν ο άνθρωπος που έχεις απέναντι σου είναι απλά τέλειος και ιδανικός από τις πρώτες κι όλας μέρες της σχέσης σας, τόσο καταπληκτικός, που φτάνεις στο σημείο να σκέφτεσαι πως «είναι πολύ καλός για να είναι αληθινός», τότε κατά πάσα πιθανότητα κάτι δεν πάει και τόσο καλά με την προσωπικότητα του.

Η κοινωνιοπάθεια είναι μία ψυχική πάθηση εξίσου σοβαρή με την διπολική διαταραχή και μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρά προβλήματα στη ζωή και την καθημερινότητα σου, ειδικά αν δεν συνειδηποιήσεις εγκαίρως πως ο σύντροφος σου πάσχει από αυτή.

Μήπως λοιπόν σε τριβελίζει ένα ακαθόριστα συναίσθημα ότι κάτι πάει πολύ – πάρα πολύ – στραβά με το ταίρι σου; Αν ναι, τσέκαρε τα παρακάτω απλά χαρακτηριστικά των κοινωνιοπαθών ανθρώπων και σκέψου καλύτερα αν θέλεις να εμαφανιστείς στο επόμενο ραντεβού.

1. Πέφτουν με τα μούτρα στη σχέση σας. 

Μήπως ο σύντροφος σου είπε ότι σε αγαπάει στα πρώτα δύο ραντεβού; Πριν βιαστείς να πεις πως αυτό είναι ό,τι πιιο ρομαντικό έχει συμβεί στη ζωή σου ξανασκέψου το. Πόσες φορές στη ζωή σου έχεις αισθανθεί αγάπη για κάποιον που μόλις γνώρισες; Μήπως η δήλωση αυτή φανερώνει κάτι πιο προβληματικά από αγνά, τρυφερά συναισθήματα;

2. Δεν μπορείς να τους κρατήσεις μούτρα για πολύ.

Οι κοινωνιοπαθείς είναι τα πιο χειριστικά όντα που θα συναντήσεις εκεί έξω. Ξέρουν πως να χειριστούν το μυαλό και την καρδιά σου κι εσύ – όσο σοβαρό είναι αυτό που έκαναν – δεν μπορείς να μείνεις θυμωμένη μαζί τους για πολύ.

3. Είναι πάρα πολύ καλοί στο κρεβάτι. 

Ναι, είναι κι αυτό ένα επιπλέον σημάδι. Με κάποιον τρόπο οι κοινωνιοπαθείς δεν είναι μόνο καλοί στα λόγια αλλά και στο σώμα και κατ’επέκταση στο σεξ.

4. Δεν θέλουν να γνωρίσεις τους φίλους τους.

Στην πραγματικότητα οι κοινωνιοπαθείς δεν έχουν πολλούς πραγματικούς φίλους. Ο λόγος είναι ότι αυτά τα άτομα δεν κάνουν φιλίες παρά μόνο όταν χρειάζονται κάτι από κάποιον.

5. Τείνουν προς την παρανομία.

Παρόλο που στους περισσότερους από εμάς το προφίλ του «κακού παιδιού» είναι ιδιαίτερα ελκυστικό όταν ο άλλος έχει μία πραγματική έφεση στην παρανομία τότε θα πρέπει να προβληματιστούμε σοβαρά. Δεν χρειάζεται να είναι κλέφτης ή απατεώνας. Ακόμα και απλά πράγματα όπως το να του αρέσει να περνάει τα φανάρια με κόκκινο μπορούν να αποτελέσουν σοβαρό σημάδι.

6. Έχουν μία δικαιολογία για τα πάντα.

Ένα από τα πιο βασικά χαρακτηριστικά ενός ψυχοπαθή είναι το γεγονός ότι αδυνατούν και αρνούνται να πάρουν την ευθύνη για οποιαδήποτε πράξη τους.

7. Αρνούνται να ωριμάσουν.

Το να είσαι σε σχέση με έναν ζωντανό, κεφάτο άνθρωπο που σε ξεσηκώνει και σε κάνει να αισθάνεσαι κι εσύ όλο και πιο νέος στην καρδιά είναι σίγουρα πολύ ωραίο πράγμα. Υπάρχει όμως μία σοβαρή διαφορά ανάμεσα στην νεανικότητα και την ανωριμότητα. Μπορείς να την διακρίνεις;

8. Είναι πολύ καλοί για να είναι αληθινοί.

Μήπως ο άνθρωπος που έχεις απέναντι σου μοιάζει «πολύ καλός για να είναι αληθινός»; Αν ναι, τότε κατά πάσα πιθανότητα όντως έτσι είναι.

Διαβάστε επίσης