Ασκήσεις γυμναστικής που περιορίζουν τους πόνους περιόδου

Οι μέρες της περιόδου σου μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολες, ιδιαίτερα αν βιώνεις συμπτώματα δυσμηνόρροιας στον κύκλο σου. 

Στις περισσότερες περιπτώσεις δυσκολεύεσαι να σηκωθείς απο το κρεβάτι. Όμως, το καλύτερο που έχεις να κάνεις για να περιορίσεις τα συμπτώματα πόνου, είναι να εντάξεις τη φυσική δραστηριότητα στο πρόγραμμά σου.

Παρακατω θα βρεις ασκήσεις που θα σου φανούν σωτήριες.

Περπάτημα

Ένας απλός περίπατος είναι η καλύτερη μορφή άσκησης τις ημέρες της περιόδου σου. Αυτή η ήπια αερόβια άσκηση βοηθά τους πνεύμονές σου να λειτουργούν καλύτερα και σε ηρεμεί, όσο εσύ καις ταυτόχρονα θερμίδες. Επιπλέον, ενισχύονται οι ενδορφίνες στον οργανισμό σου.

Τρέξιμο

Τις τελευταίες μέρες της περιόδου σου, όταν η ροή του αίματος είναι μικρότερη, το τρέξιμο είναι μια ιδανική άσκηση. Δεν χρειάζεται να υπερβάλεις στην ένταση αν δεν πιστεύεις ότι το ‘χεις! Θυμήσου να ενυδατώνεσαι συχνά κατά τη διάρκεια της άθλησής σου.

Yoga

Χαλάρωσε και φτιάξε τη διάθεσή σου κάνοντας ασκήσεις yoga, όπως stretching και αναπνοές. Η yoga ενισχύει τη ροή του αίματος και σε βοηθά να μετριάσεις τους πόνους της περιόδου, αλλά και τις κράμπες και το πρήξιμο.

Pilates

Οι pilates είναι μια εξαιρετική μορφή γυμναστικής για να χαλαρώσεις το σώμα σου και να διατηρηθείς υγιής. Αυτή η μορφή άσκησης ενισχύει συγκεκριμένους μύες του σώματος, ενδυναμώνει και μετριάζει τις κράμπες της περιόδου.

Διαβάστε επίσης