Ένα Tesla “σώζει” έναν μεθυσμένο οδηγό

Ένα Tesla Model S κατάφερε να “σώσει” μία ζωή την προηγούμενη εβδομάδα, χάρη στο αυτόνομο σύστημα Autopilot που εξοπλίζεται. Ένας μεθυσμένος οδηγός, ηλικίας 24 ετών, βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ όταν έχασε τις αισθήσεις του. Ευτυχώς, τόσο για αυτόν όσο και για τους υπόλοιπους οδηγούς και πεζούς, το Tesla, το οποίο οδηγούσε, είχε ενεργοποιημένο το Autopilot.

Το αυτοκίνητο βρισκόταν σε κίνηση και συγκεκριμένα εντός εθνικής οδού με αποτέλεσμα να πήγαινε με περίπου 100 χλμ./ώρα, χωρίς την επίβλεψη του οδηγού. Ωστόσο, το Autopilot απενεργοποιείται όταν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, όταν δεν νιώσει παρουσία του χειριστή στο τιμόνι.

Το Tesla Model S ξεκίνησε τη διαδικασία ακινητοποίησης του αυτοκινήτου με ασφάλεια και το όχημα σταμάτησε στην άκρη του δρόμου. Στο σημείο έφτασε η υπηρεσία αυτοκινητοδρόμων, ενώ αργότερα κατέφθασε και η αστυνομία, η οποία με δυσκολία επανέφερε τον οδηγό από τον βαθύ “ύπνο”, μιας και οι πόρτες του αυτοκινήτου παρέμειναν κλειδωμένες. Το αποτέλεσμα ήταν τελικά να μην τραυματιστεί κανείς και ο ιδιοκτήτης του Tesla να χάσει προσωρινά το δίπλωμά του.

Διαβάστε επίσης