Αποκάλυψη newsauto: Πότε θα έρθει το ηλεκτρικό VW των 20.000 ευρώ;

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο των 20.000 ευρώ ετοιμάζει η VW για το 2025, όπως ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του Newsauto.

Αυτό θα αποτελεί την έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου ID.Life, ενός ηλεκτρικού compact crossover που αποκαλύφθηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου, και τράβηξε τα βλέμματα με τη μινιμαλιστική και μοντέρνα σχεδίασή του, αλλά και τη φουτουριστική καμπίνα του.

Το ID. Life βασίζεται σε μια μικρότερη παραλλαγή της αρθρωτής πλατφόρμας MEB, ενώ θα είναι το πρώτο μοντέλο με βάση τη MEB που θα έχει κίνηση στους μπροστινούς τροχούς. Πηγή τροφοδότησης συνιστά ένας ηλεκτροκινητήρας απόδοσης 234 PS/290 Nm που θα του επιτρέπει να επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 6,9 δλ.

Μέρος του κινητήριου συνόλου αποτελεί και μια μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 57 kWh η οποία χαρίζει 400 χλμ. αυτονομίας(βάσει WLTP). Σημειώστε πως το ID.Life θα απαλλάσσει τον οδηγό από το άγχος της αυτονομίας, δεδομένου ότι 10 λεπτά φόρτισης θα «προσθέτουν» 163 χλμ!

Με μήκος 4.091 χλστ., πλάτος 1.845 χλστ.και ύψος 1.599 χλστ., το ID.Life είναι μικρότερο… στο νήμα συγκριτικά με το T-Cross (μήκος 4.108 χλστ.), αν και τα κοψίματα του αμαξώματος του χαρίζουν μια εμφάνιση παρεμφερή με του T-Roc.

Το μεταξόνιο ανέρχεται στα 2.650 χλστ. και ως εκ τούτου οι χώροι για τους επιβάτες είναι αρκετά πιο γενναιόδωροι συγκριτικά με τα προαναφερθέντα μοντέλα. Παράλληλα, με 190 χλστ. απόσταση από το έδαφος, και γωνίες προσέγγισης και διαφυγής τις 26 και 37 μοίρες αντίστοιχα, είναι εμφανές πως πεδίο δράσης του ID. Life δεν είναι αποκλειστικά η αστική ζούγκλα, αλλά και η εξοχή.

Πολύ καλό βαθμό παίρνει και στο πεδίο της πρακτικότητας, με τη χωρητικότητα του πορτπαγκάζ που φτάνει τα 225 λτ., όταν κάτω από το πάτωμα «κρύβεται» έξυπνος αποθηκευτικός χώρος των 108 λτ.  

Όλες οι λειτουργίες ελέγχονται μέσω μιας ψηφιακής οθόνης αφής που εδράζεται στο εξαγωνικό τιμόνι, την ίδια ώρα που παρέχεται η δυνατότητα μετατροπής του σαλονιού σε… κινηματογράφο ή gaming room. Για τα τελευταία φροντίζει μια κονσόλα για video games, ένας προτζέκτορας και μια εκτεινόμενη μεγάλη οθόνη προβολής που καταλαμβάνει όλο το παρμπρίζ.

Κατά την παρακολούθηση των ταινιών, οι επιβάτες καλούνται να καθίσουν στα πίσω καθίσματα και να διπλώσουν τα μπροστινάπρος τα εμπρός, μετατρέποντάς τα σε βάση στήριξη για τα πόδια τους.

Όπως προαναφέραμε, η έκδοση παραγωγής του VW ID. Life θα παραχθεί το 2025 με την τιμή του να είναι κοντά στα 20.000 ευρώ  –  συμπεριλαμβανομένης της κρατικής επιδότησης.

Πηγή: newsauto.gr

Διαβάστε επίσης