Η Δανάη Μπάρκα για την φωτιά στην Εύβοια: «Η φρίκη που προκαλούμε στην φύση και στο περιβάλλον θα μας γυρίσει πίσω»

Η Δανάη Μπάρκα σχολίασε κι εκείνη, όπως κι άλλες διάσημες προσωπικότητες, την κατάσταση, που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην Εύβοια με μία ανάρτησή της στο Instagram.

H γνωστή παρουσιάστρια είχε βρεθεί πριν από περίπου έναν μήνα στην Εύβοια για τις ανάγκες της εκπομπής της, με τον καλό της φίλο και σεφ του Πάμε Δανάη,Απόστολο Ρουβά.

Έτσι, στην ανάρτησή της έκανε μία σύγκριση σχετικά με το πώς ήταν η Εύβοια πριν την πυρκαγιά και πώς είναι πλέον, αφού έχει τυλιχτεί στις φλόγες. 

Στην λεζάντα της ανάρτησής της έγραψε:«Εύβοια ένας μήνας πριν / χθες. Ένα μήνα πριν ήμασταν με τον @apostolos_rouvas στην Εύβοια. Μας έκανε εντύπωση και σχολιάζαμε σε όλο τον δρόμο πόσο ωραία τοπία βλέπαμε,πόσο πράσινο,πόσα διαφορετικά είδη φυτών/δέντρων και ποσό πλούσια φυσική κληρονομιά έχουμε.
Η Εύβοια-και οι άνθρωποι της-ένα μήνα μετά υποφέρουν,τυραννιούνται,αγωνιούν για την ζωή και τα σπίτια τους,και παλεύουν να απεγκλωβιστούν από τις φλόγες.
Δεν ξέρω το πώς και το γιατί -ίσως αυτά τα ψάξουμε σε δεύτερο χρόνο- ξέρω όμως πως η φρίκη που προκαλούμε στην φύση και στο περιβάλλον θα μας γυρίσει πίσω-ήδη ξεκίνησε.
Ξέρω πως τώρα ακούγεται «μακρινό» ότι δεν θα έχουμε στο τέλος ανάσα,αλλά δεν είναι. Ξέρω πως οφείλουμε όλοι αφού περάσουν αυτές οι μέρες να σταθούμε όπως μπορούμε στους ανθρώπους που βιώνουν αυτή την τραγωδία.
Μόνο αν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο.
Κουράγιο στους ανθρώπους,η σκέψη μας μαζι τους…νομιζω από δω και πέρα η φράση «η ζωή συνεχίζεται» αλλάζει και πλέον μπαίνει στο τέλος ερωτηματικό..«η ζωή συνεχίζεται;»
Ας αλλάξουμε συνήθειες,για να συνεχιστεί. Ας ελπίσουμε κι ας παλεψουμε όλα αυτά να αναδασωθούν και σε λίγα χρόνια να υπάρχει πάλι ζωή! Μεγαλο μπραβο και ευχαριστώ στους πυροσβέστες,στους εθελοντές και στους ανθρώπους που προσπαθούν έμπρακτα να βοηθήσουν με οοο,τι τρόπο μπορούν.
Δύναμη παιδιά!»

Διαβάστε επίσης