Μπιλ Γκέιτς: «Η σχέση μου με τον Τζέφρι Έπσταϊν ήταν ένα τεράστιο λάθος»

Ο Μπιλ Γκέιτς χαρακτήρισε την -πολυσυζητημένη- σχέση του με τον Τζέφρι Έπσταϊν ως «ένα τεράστιο λάθος».

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο CNN, ο Μπιλ Γκέιτς αναφέρθηκε στις συναντήσεις του με τον Τζέφρι Έπσταϊν, εξηγώντας πως διατηρούσε φιλικές σχέσεις μαζί του, καθώς πίστευε τα λεγόμενά του σχετικά με τις φιλανθρωπίες δισεκατομμυρίων δολαρίων, που θα έκανε. Όταν όμως, διαπίστωσε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, τερμάτισε κάθε επαφή μαζί του.

«Δείπνησα αρκετές φορές μαζί του, ελπίζοντας ότι όσα έλεγε ίσχυαν. Υποστήριζε πως θα συγκεντρώσει δισεκατομμύρια δολάρια σε φιλανθρωπίες για την παγκόσμια υγεία, μέσω των επαφών, που είχε. Όταν όμως, άρχισε να δείχνει ό,τι όλα αυτά δεν ήταν αληθινά, η σχέση μου μαζί του τερματίστηκε. Ήταν τεράστιο λάθος να περάσω χρόνο μαζί του και να του προσδώσω αξιοπιστία με την παρουσία μου δίπλα του. Υπήρξαν και πολλοί άλλοι στην ίδια ακριβώς θέση με εμένα, αλλά εγώ αναγνωρίζω το λάθος μου», δήλωσε ο Μπιλ Γκέιτς. 

Μάλιστα, η πρώην σύζυγός του Μελίντα είχε αναφέρει σε φιλικά της πρόσωπα πως ήταν εξοργισμένη με την φιλία του Μπιλ Γκέιτς με τον Έπσταϊν και είχε δηλώσει πως δεν ήθελε καμία σχέση μαζί του. Το 2019, όταν αποκαλύφθηκαν οι συναντήσεις του πρώην συζύγου της με τον άνδρα, που είχε καταδικαστεί για παιδεραστία, προσέλαβε δικηγόρους για να υποβάλλει αίτηση διαζυγίου.

Να σημειωθεί ότι την περίοδο, που ο Γκέιτς συναντούσε τον Τζέφρι Έπσταϊν, ο δεύτερος είχε ήδη καταδικαστεί για παιδεραστία και προαγωγή ανηλίκου σε πορνεία και αυτός ήταν ο λόγος, που η Μελίντα ανησυχούσε εξ αρχής για τις επαφές του. Μάλιστα, ξένα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Έπσταϊν έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην απόφαση του Μπιλ Γκέιτς να πάρει διαζύγιο, καθώς ο ίδιος του είχε μιλήσει πολλές φορές για τον «τοξικό» του γάμο. 

Σχετικά με το διαζύγιό του με την Μελίντα Γκέιτς, που οριστικοποιήθηκε τελικά προ ολίγων ημερών, ο Μπιλ Γκέιτς δήλωσε ότι η συνεργασία τους στο Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτςπρος το παρόν τουλάχιστον δεν θα τερματιστεί, καθώς συνεργάζονται με εκπληκτικό τρόπο. Όσον αφορά το προσωπικό επίπεδο, δήλωσε: «Το διαζύγιό μας είναι σίγουρα ένα πολύ θλιβερό ορόσημο. Η Μελίντα είναι ένας υπέροχος άνθρωπος. Το τέλος αυτής της σχέσης, που είχαμε, είναι πηγή μεγάλης προσωπικής θλίψης».

Διαβάστε επίσης