Μπαράκ Ομπάμα: Ο Κορωνοϊός άλλαξε τα πλάνα για τα 60α γενέθλιά του

BERLIN, GERMANY - JUNE 19: U.S. President Barack Obama smiles as he signs the official guest book at Bellevue Palace on June 19, 2013 in Berlin, Germany. U.S. President Barack Obama is visiting Berlin for the first time during his presidency and his speech at the Brandenburg Gate is to be the highlight. Obama will be speaking close to the 50th anniversary of the historic speech by then U.S. President John F. Kennedy in Berlin in 1963. (Photo by Thomas Imo/Photothek via Getty Images)

Αν και ο Μπαράκ Ομπάμα είχε οργανώσει μία ξεχωριστή εκδήλωση για τα 60ά του γενέθλια, η πανδημία του κορωνοϊού του άλλαξε τα σχέδια.

Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ είχε σκοπό να προσκαλέσει περίπου 475 άτομα στο εξοχικό του στο Edgartown της Μασαχουσέτης. Ανάμεσά τους και πολλές σημαντικές προσωπικότητες, όπως η Όπρα Γουίνφρεϊ, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ και ο Τζορτζ Κλούνεϊ. Μάλιστα, είχε προσλάβει προσωπικό 200 ατόμων, προκειμένου να εργαστεί την ημέρα του event.

Δυστυχώς όμως, η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί πολύ νωρίτερα, πριν ακόμα ξεσπάσει το κύμα της μετάλλαξης Δέλτα. Έτσι, την Τετάρτη το πρωί, εκπρόσωπος του Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε ότι τελικά το «πάρτι» των γενεθλίων του δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω των νέων περιορισμών κατά της πανδημίας. 

«Λόγω της έξαρσης της μετάλλαξης Δέλτα την τελευταία εβδομάδα, ο πρόεδρος και η κυρία Ομπάμα έχουν αποφασίσει να αλλάξουν την εκδήλωση και να την πραγματοποιήσουν σε πιο στενό κύκλο με την οικογένειά τους και μερικούς κοντινούς τους φίλους. Θα χαρεί να λάβει τις ευχές των υπολοίπων για τα γενέθλιά του έστω και από απόσταση και ανυπομονεί να δει σύντομα από κοντά κι άλλους ανθρώπους», ανέφερε στην επίσημη ανακοίνωση. 

Μάλιστα, πρόσθεσε πως ο Μπαράκ Ομπάμα έχει προσλάβει προσωπικό για να διεξάγει όλους τους απαραίτητους ελέγχους κατά του Covid-19 τόσο κατά την άφιξη των επισκεπτών στην εκδήλωση όσο και κατά την αποχώρησή τους. Επίσης, έχει φροντίσει να συμπεριλάβει μόνο εμβολιασμένους στη λίστα των καλεσμένων του. 

Πριν ανακοινωθούν οι αλλαγές για την εκδήλωση των γενεθλίων του, ο Μπαράκ Ομπάμα είχε δεχτεί σφοδρή κριτική από τα πλήθη, λόγω της απόφασής του να διοργανώσει μία τόσο «μεγάλη μάζωξη», ενώ ήταν πολλοί ακόμα, και οι καλεσμένοι, που δήλωσαν ότι δεν θα παραβρεθούν, καθώς ανησυχούν για την πανδημία. Μάλιστα, πολλοί χαρακτήρισαν των πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ ως «ανεύθυνο» και «αδιάφορο για την δημόσια υγεία». 

Διαβάστε επίσης