Βασίλισσα Ελισάβετ: Το έμβλημα για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της σχεδιάστηκε από έναν 19χρονο

Δόθηκε στην δημοσιότητα το έμβλημα για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ και μάλιστα, τον σχεδιασμό του ανέλαβε ένας 19χρονος.

Η βασίλισσα Ελισάβετ συμπληρώνει 70 χρόνια στον βρετανικό θρόνο το 2022 και ήδη έχει ανακοινωθεί πως θα πραγματοποιηθούν εορτασμοί για την περίσταση σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο από τις 2 εώς τις 5 Ιουνίου του ίδιου έτους.

Το έμβλημα του Πλατινένιου Ιωβηλαίου κλήθηκαν να σχεδιάσουν καλλιτέχνες και εικονογράφοι ηλικίας 13-25 ετών, ενώ μόλις ένα από αυτά θα ξεχώριζε στον διαγωνισμό, που διοργάνωσε σε συνεργασία με το Παλάτι το μουσείο Victoria & Albert.

Τελικά, αυτό που επιλέχθηκε ήταν ενός 19χρονου φοιτητή γραφιστικής, με το όνομαΈντουαρντ Ρόμπερτς. Το σχέδιο του κατάφερε να ξεχωρίσει για την απλή γραμμική του αποτύπωση.

Σε δήλωσή του για το σχέδιο του, ο Ρόμπερτς ανέφερε: «Ήθελα να δώσω μία πιο σύγχρονη εκδοχή στα στοιχεία του Στέμμετος του Εδουάρδου. Έτσι, δημιούργησα μία συνεχή γραμμή, η οποία τελικά αναπαριστά το Στέμμα».

Ένα από τα μέλη της κριτικής επιτροπής, ο Πολ Θόμπσον, ο οποίος είναι και ο Αντιπρόεδρος του Βασιλικού Κολλεγίου Τέχνης είπε για το σχέδιο«Αυτός ο καθαρός γραφικός σχεδιασμός μας ταξιδεύει σε μία απλή οπτική για το στέμμα. Φαίνεται επίσης, και ο αριθμός 70, αποτυπώνοντας έτσι πολύ όμορφα το συνεχές νήμα της 70χρονης βασιλείας της Αυτού Μεγαλειότητας της βασίλισσας. Σχεδιασμένο σε υπολογιστή, το “έξυπνο έμβλημα” λειτουργεί σε όλες τις κλίμακες. Μας δίνει την αίσθηση μίας ανθρώπινης πινελιάς πίσω από την διαδικασία του ψηφιακού σχεδιασμού».

Το βραβείο του Έντουαρντ Ρόμπερτς περιλαμβάνει μία VIP πρόσκληση στους εορτασμούς του επόμενους έτους, ακόμα και στην συναυλία «Platinum Party at the Palace» στις 5 Ιουνίου.

Δείτε εδώ την ανάρτηση στο Instagram

Διαβάστε επίσης