Δέσποινα Βανδή: Ξανά στον Λυκαβηττό μετά από 23 χρόνια- «Η σημερινή νύχτα είναι κατά μέτωπο αναμέτρηση με τη ζωή» – Δίπλα της ο Βασίλης Μπισμπίκης

Στη σκηνή του Λυκαβηττού επέστεψε το βράδυ του Σαββάτου 21/9 η Δέσποινα Βανδή, 23 χρόνια μετά από εκείνη τη συναυλία που έχει αφήσει τη δική της ιστορία. Σε εκείνη τη συναυλία, η Δέσποινα Βανδή είχε ανακοινώσει την πρώτη της εγκυμοσύνη, και αποχαιρετούσε το κοινό της καθώς λίγο μετά θα αναχωρούσε για τη Μαδρίτη με τον τότε σύζυγό της.

Σε αυτή τη σκηνή, με αρκετές πλέον αλλαγές να έχουν συμβεί στη ζωή της, επέστρεψε χθες 23 χρόνια μετά για να γιορτάσει τα 30 χρόνια πορείας της στο τραγούδι. Η συγκίνησή της καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς ήταν έκδηλη με την ίδια να ευχαριστεί πολλές φορές τους χιλιάδες θεατές που βρέθηκαν εκεί για να την ακούσουν.

«Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας είμαι ευγνώμων, ευγνωμοσύνη είναι η λέξη. Είναι υπέροχο μετρά από 30 χρόνια να μπορώ να βρίσκομαι ακόμα πάνω σε αυτή τη σκηνή και να συνδεόμαστε με έναν μαγικό τρόπο… Είναι πολύ σημαντική για μένα αυτή η μέρα, ο Λυκαβηττός δεν ήταν μια τυχαία επιλογή. Κάποιοι από εδώ ήσασταν αγέννητοι σε εκείνη την επική συναυλία, τότε που σας αποχαιρετούσα και έφευγα για Μαδρίτη.

Η σημερινή νύχτα είναι μια κατά μέτωπο αναμέτρηση με τη ζωή, με τα 21 αυτά χρόνια που πέρασαν. Τι γίναμε; Τι ζήσαμε; Είμαστε καλύτερα από ποτέ; Με τα σωστά και τα λάθη μας; Αυτό έχει σημασία παιδιά, γιατί ο χρόνος περνάει.., Σας ευχαριστώ πάρα πολύ… Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ, γιατί απόψε εδώ είναι το μεγαλύτερο κομμάτι της καριέρας μου, ο Φοίβος… Φοίβο σε ευχαριστώ, σε ευχαριστώ για όλα αυτά που κάναμε μαζί» είπε η Δέσποινα Βανδή κατά τη διάρκεια της βραδιάς.

«Λοιπόν, αυτό το ταξίδι ξεκίνησε 30 ακριβώς χρόνια πριν, 25 ήμουν, δεν κρύβω τα χρόνια μου. Τότε, με φώναξε ο Βασίλης Καρράς στο καμαρίνι του και μου είπε, “πιτσιρίκα, σου έγραψα ένα τραγούδι”. Δε το κατάλαβα τότε, αλλά αυτό και το “Αδιέξοδο” είναι δυο τραγούδια που με συγκινούν γιατί θυμάμαι την αφέλεια που είχα τότε, τον παρορμητισμό, μια αθωότητα σχεδόν παιδική για όλα τα πράγματα.

Σπουδαία στιγμή για μένα το ότι βρέθηκα ξαφνικά στο στούντιο και τραγούδησα με τον Γιάννη Πάριο… Ο Γιάννης Πάριος για μένα είναι η σπουδαιότερη φωνή που έχει βγάλει αυτή η χώρα… Τι χρόνια… Βασίλη σε ευχαριστώ, όπου κι αν είσαι» ανέφερε σε άλλο σημείο η τραγουδίστρια και στη συνέχεια ερμήνευσε το «Γέλα μου».

Λίγο πριν το τέλος της βραδιάς, οι συνεργάτες της, ο Φοίβος, αλλά και η κόρη της Μελίνα ανέβηκαν στη σκηνή με μια τούρτα εκφράζοντάς της την αγάπη τους.

«2003, δε μπορούσα να κουνηθώ πάνω στη σκηνή, ήσουν μέσα μου και ήσουν και βαριά» είπε η Δέσποινα Βανδή κοιτώντας συγκινημένη την κόρη της.

Στη συναυλία το παρών έδωσε και ο σύντροφος της Δέσποινας Βανδή, Βασίλης Μπισμπίκης ο οποίος τη στηρίζει σε κάθε της βήμα.

Φωτογραφίες: NDP/ Ανδρέας Νικολαρέας

Πηγή: tlife.gr

Διαβάστε επίσης