Ρεσιτάλ αλαζονείας και προκλήσεων από τον Αθανάσιο Μπούρα που ενήργησε ως κομματάρχης και όχι ως Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

«Όπου Θανάσης και μάλαμα», θα σκεφτόταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης την ώρα που συνεδρίαζε η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Η συζήτηση αφορούσε στο αίτημα πέντε κομμάτων της αντιπολίτευσης να διαβιβαστούν η δικογραφία για τις υποκλοπές και το πόρισμα του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αχιλλέα Ζήση που έθεσε στο αρχείο τις παρακολουθήσεις πολιτικών αρχηγών, υπουργών, εν ενεργεία δικαστών, εισαγγελέων, αλλά και επιχειρηματίες, καθώς επίσης και να κληθεί η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη για την ανακοίνωση που εξέδωσε με στόχο να πείσει την κοινή γνώμη ότι όλα έγιναν… νόμιμα! Σε όλη τη διαδικασία, αφενός ο Εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης, αφετέρου ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Αθανάσιος Μπούρας έμοιαζαν αρμονικά συντονισμένοι. Ο ένας έκοβε και ο άλλος έραβε!Ο ένας επικαλέστηκε κάθε πιθανό και απίθανο επιχείρημα για να μπλοκάρει το αίτημα της αντιπολίτευσης. Ο άλλος εκνεύρισε τους πάντες. Από τη μοναδική πολιτική αρχηγό κοινοβουλευτικού κόμματος και πρώην Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου έως τη Θεοδώρα Τζάκρη και τον Νίκο Καραθανασόπουλο. Έφτασε ο σημείο ο Αθανάσιος Μπούρας να πει ξεκάθαρα ότι «δεν θα χαλάσω το Σαββατοκύριακό μου». Ναι, αυτό ήταν το ζητούμενο για τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Ήθελε ένα… διάφανο Σαββατοκύριακο. Όχι τη Διαφάνεια στη λειτουργία των θεσμών. Ξέραμε κάποτε ότι είναι ιερά τα μπάνια του λαού. Στην εποχή της σημερινής κυβέρνησης, επειδή οι βουτιές στη θάλασσα έγιναν άπιαστο όνειρο για χιλιάδες συμπολίτες μας, θα μάθουμε ότι είναι ιερά τα μπάνια του… Μπούρα!

«Εμείς πήγαμε σε καλά σχολεία», είπε ο Αθανάσιος Μπούρας. Υπάρχουν, δηλαδή, και κακά σχολεία; Και ποια είναι αυτά; Άραγε, τι θα απαντήσει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στους ψηφοφόρους του; Ποια είναι τα καλά σχολεία στη Δυτική Αττική

«Το λέω με ευγένεια», είπε σε μία άλλη αποστροφή του λόγου του. Γιατί; Θα μπορούσε να φερθεί και με αγένεια; Αυτό ήθελε να πει; Μήπως ζήλεψε τον Γιώργο Λαμπρούλη, ο οποίος είπε τις προάλλες ότι κάποιοι θέλουν αγριάδεςΑντιπρόεδρος της Βουλής ο ένας, Αντιπρόεδρος και ο άλλος. 

Έκανε και άλλα ο Αθανάσιος Μπούρας. Εμπόδιζε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να αναφέρει τα έγγραφα που ήθελε να καταθέσει στα πρακτικά. Της έκλεισε το μικρόφωνο όταν θέλησε να απαντήσει σε ένα σχόλιο του Σταύρου Καλαφάτη. Και γενικά, λειτούργησε ο κομματάρχης και όχι ως αντιπρόεδρος της Βουλής. Αν δεν τον ενημέρωσε κάποιος, άλλη είναι η Εκτελεστική και διαφορετική η Νομοθετική Εξουσία. Αλλά, ας μην του χαλάσουμε το Σαββατοκύριακο.

Διαβάστε επίσης