Ζωή Κωνσταντοπούλου σε Άδωνι Γεωργιάδη: Ομολογείτε ότι δημιουργήσατε επικίνδυνες συνθήκες για τη δημόσια υγεία και άρα παραβιάζετε το Σύνταγμα (video)

Την ομολογία του Άδωνη Γεωργιάδη ότι έχει παγιώσει συνθήκες που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία ανέδειξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου με μία από τις παρεμβάσεις της στην ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη δήθεν “Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση” που φέρει την υπογραφή του Δημήτρη Βαρτζόπουλου. Ναι, του υφυπουργού Υγείας, που έμεινε στην ιστορία επειδή απέδωσε τις γυναικοκτονίες στον βιολογικό προγραμματισμό των ανδρών να σκοτώνουν και των γυναικών να τίκτουν και να… δολοφονούνται. Ο φερόμενος ως συντάκτης του νομοσχεδίου πια την Ψυχική Υγεία δεν έβγαλε άχνα και άφησε τον Άδωνη Γεωργιάδη να κάνει αρχηγική εμφάνιση. Αλλά η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας τον υποχρέωσε δύο φορές σε άτακτη φυγή, χωρίς να απαντήσει στα ερωτήματά της. 

“Αυτό λοιπόν, το οποίο τελικώς θέτει σε διακύβευση τη Δημόσια Υγεία, είναι οι πολιτικές σας. Δεν πάει ούτε ένας χρόνος από τότε που η παρακαθήμενή σας, κυρία Αγαπηδάκη, όταν της μίλησα για τους κινδύνους δημόσιας υγείας, ως προς την έλλειψη νερού στον Βόλο και στη συνέχεια τις πλημμύρες και στη συνέχεια τις μολύνσεις, μου απάντησε “Μα κυρία Κωνσταντοπούλου, ήσασταν ανενημέρωτη; Ποτέ δεν διεκόπη, ποτέ δεν ήταν πόσιμο το νερό στο Βόλο”. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι όλης της χώρας, είναι αντιμέτωποι με την πανώλη των ζώων. Και αυτό που εσάς φαίνεται να σας απασχολεί, δεν είναι οι διαρκείς κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία, δεν είναι ότι έχετε περιαγάγει τη χώρα μας σε καθεστώς παρατεταμένης και διαρκούς ελλείψεως των προϋποθέσεων σεβασμού της δημόσιας υγείας, αλλά τελικά τι είναι; Πώς θα κανονικοποιήσετε αυτές τις συνθήκες, που αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και για την ατομική υγεία των ανθρώπων; Πώς θα νομιμοποιήσετε τη διάχυση της ευθύνης και πώς θα αντιμεταθέσετε στους γιατρούς, στο προσωπικό, αλλά και στους ιδιώτες γιατρούς, τη δική σας παράβαση καθήκοντος; Σε σχέση με την ένσταση αντισυνταγματικότητας, δεν μπορεί παρά να επισημάνουμε, τι είναι αυτό που κάνετε. Αλλάζετε τις διατυπώσεις της προηγούμενης διάταξης, αλλάζετε δηλαδή τη φράση “έκτακτες ανάγκες” και την κάνετε “για την αντιμετώπιση αναγκών που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία”. Αλλάζετε τη φράση “σε περιοχές και σε ειδικότητες που υπάρχουν διαπιστωμένες ελλείψεις του ΕΣΥ” και την κάνετε πάλι το ίδιο, “για την αντιμετώπιση αναγκών που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία”. Αλλάζετε μια τρίτη φράση “όταν συντρέχουν έκτακτες συνθήκες” και την κάνετε πάλι, “αν απαιτείται για την αντιμετώπιση αναγκών που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία”. Αυτό αποτελεί ομολογία, ότι έχετε παγιώσει συνθήκες που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και αυτή η παγίωση αποτελεί παραβίαση του Συντάγματος, όπως και η εντελώς άκομψη και κραυγαλέα προσπάθεια απόκρυψης ότι παραβιάζετε τη συνταγματική σας υποχρέωση”, τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε μία από τις παρεμβάσεις της, για την αντισυνταγματικότητα του νόμου..

Διαβάστε επίσης